Java | 2015.11.18
Az ékszerpalota még szeptemberben nyílt a Pollack Mihály tervei alapján épült, Dorottya utcai Wurm-házban. A magyar klasszicista építészet nagymesterének tervei alapján 1821 és 1824 között épült ház a régi sóházak helyén található. Wurm József vaskereskedő vásárolta a telket, s építette rá Pest egyik legimpozánsabb bérházát abban az időben.

Rövid története
Az eleganciát sugárzó méretes épület kávéházként folytatta tovább életét, majd 1894-ben a Magyar Pénzváltó és Leszámítoló Bank tulajdonába került, s újabb átalakítások kezdődtek. Az udvaron ekkor épült meg Hauszmann Alajos tervei szerint egy üvegtetős pénztárcsarnok, valamint a Dorottya utca felőli oldalon a főbejárat. A palota a szocializmus idején irodaházként szolgált, majd 2009-ben 86 lakásból álló luxusbérházzá alakult. A teljesen felújított épület Palazzo Dorottya néven 2009-ben nyitotta meg ismét kapuit, s jelenlegi nevét Mária Dorottya württembergi hercegnő után kapta, aki József nádor harmadik felesége volt. Ő alapította a budai evangélikus egyházközséget, valamint számos jótékonysági szervezetben tevékenykedett.

Az ékszer- és gyémántpalota belsőépítészete
A több építészeti különlegességet felvonultató házban található az a lenyűgöző üvegtetős pavilon, amelyet a Budavári Palota tervezésével hírnevet szerzett Hauszmann Alajos tervezett, és jelenleg a Caprice bemutatótermének ad helyet. Ettől a monumentális fő üzlettértől elkülönül a meghittebb gyémántszoba, melynek igazán elegáns miliőt szántak a tervezők. A textilek, kárpitok valamint az ülőbútorok kiválogatásában és gyártásában Müller Mónika segített. A hazai gyártású kanapékat egzotikus kiegészítőkkel párosítva sikerült egyedi, nagyvonalú eleganciát megvalósítani. A gyémántszoba fontos eleme a teret körülölelő többfunkciós „szalag“, amely kiállítófelületként szolgál. Az Apáczai Csere János utca felől a nagy üzlettérhez egy kisebb is kapcsolódik, ahol egy frissebb, fiatalosabb hangulattal találkozunk. Az itt megjelenő belsőépítészeti elemek természetesebb, élénkebb színeket, merészebb, gazdagabb díszítést kaptak. Az elegáns VIP privát gyémántszobában szakértők által kínált gyémántköveket választhatunk egyedi minőségű ékszerhez, valamint személyre szabott gyémántportfoliót befektetőink számára.A Dorottya Gyémánt Palota ’kertjében’ a ’Levendula’ teremben trendi és stílusos ékszerkollekciók várják a fiatalabb generációt.

A Cég alapítója és ügyvezetője Arik Herman, aki egy tradicionális izraeli ékszerészcsalád harmadik generációs tagja, 25 éve dolgozik a nemzetközi ékszerkészítők világában és foglalkozik gyémánttal.

A Caprice Közép-Európa legnagyobb ékszerkollekciójával büszkélkedhet. Izraeli csillogó, „fancy” color gyémántok, drága- és féldrágakövek, különleges fehér és sárga arany ékszerek a világ leghíresebb tervezőitől vásárolhatóak meg a bemutatóteremben.

Belsőépítészet: Minusplus Generáltervező Kft. Alexa Zsolt, Rabb Donát, Schreck Ákos, Molnár Tímea, Péteri Olga, Gulyás Kata, Kis Ferenc, Balogh Diána
Világítás: Lumoconcept - Jánosi András
Enteriőr stylist: Lang Viktória
Bútorok: Müller Mónika
Kivitelezés: DVM group,
Fotók: Kádár Viktor

Forrás: Design.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások