épületek

Dinamikusan épülnek Dubajban az „Európa szíve” üdülőszigetek


Java | 2021.02.11

Az új mesterséges üdülőszigetek az öböl térségének várhatóan egyik legkeresettebb szabadidős célpontja lesz. A komplexum hat szigetből áll, amelyek mindegyikén találkozhatunk Európa legvonzóbb turisztikai értékeinek, legragyogóbb városainak másával. 

 Az "Európa szíve" projekt ötletgazdája Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke és miniszterelnöke, valamint Dubaj Emirátus uralkodója, a fejlesztő a Kleindienst Group, amelynek elnöke az osztrák származású Josef Kleindienst. A 18,3 milliárdos projekt 2022 végére készül el. 

A komplexum 15 csodás szállodát és 142 úszó "Seahorse" (tengeri csikó) villát tartalmaz elszórtan négy különböző helyszínen. A tengeri csikó a világ első háromszintű lebegő villája, amelynek az alsó szintje a víz alá merül. Bár a szárazföldi építkezések a világ minden táján meggyérültek a pandémia miatt, a híres Jumeirah  tengerpartjától több mint négy kilométerre lévő „Európa szíve” projekt az elzártságának köszönhetően teljesen mentes maradt a koronavírustól. Az ott dolgozó 1 200 ember szüntelenül túlórázik a magas ösztönzéseknek köszönhetően. A látóhatáron Dubaj villogó fényei és építészeti csodái még tovább erősítik a nem mindennapi vizuális élményt.

Ámulva figyelhetjük, miként rendezi át a gazdag arab ország a világot. Valami mégis azt súgja, hogy a gazdagság nem minden. Az európai ember mentalitása, történelmi gyökerei nagyon eltérnek ettől a világtól, abba ugyanis beletartozik az egyes európai nemzetek történelme, a megpróbáltatások, küzdelmek, melyek visszatükröződnek az építészeten. Megjósolható azonban, hogy a dubaji elgondolás méltó arat majd fényűzésével és Európa történelmi múltjával.

Nincs új a nap alatt, hasonló koncepcióval Las Vegasban is találkozhatunk, ahol a világ legszebb városaiból láthatunk egy-egy jellegzetes motívumot.

Forrás. Cadiz Média

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások