hír épületek fejlesztőközpont high tech Mádi Láncos Stúdió. NNG Szeged

High tech funkció és forma egysége az NNG szegedi fejlesztőközpontjában


Java | 2015.07.21
Az NNG vezetősége a szegedi új fejlesztőközpontjának belső tereit úgy alakította ki, hogy az itt rendelkezésre álló 550 négyzetméterén sikerült egyedi elgondolású, életigenlő, színes team-munkát elősegítő munkahelyeket megvalósítani. A terv híven követi három éve épült budapesti székházának 21. századi belsőépítészeti trendjét.

Nem véletlen, hogy a slágernek számító szolgáltató központok építésének háromnegyede a fővárosban koncentrálódik, és csupán egynegyedük támaszkodik a nagyvárosi egyetemek szürkeállományára. Ezért is üdvözlendő, hogy az autónavigációs rendszerrel foglalkozó NNG budapesti székhelye után most Szegeden is irodát nyitott, mégpedig a városközpontban a Klauzál téren. A csodálatos szépségű kétszintes szecessziós épületben egy teljes emeletet foglal el az NNG, és reményeik szerint az elkövetkezendő 2-3 évben a jelenlegi hamincról akár kétszáz fősre is hízhat a helyi munkaszervezetük.

Az irodatervezés terén van már kellő tapasztalatuk, hiszen a budapesti Szépvölgyi úton található központjuk igazi sikertörténet, ugyanis még 2013-ban megnyerte az Év Irodája versenyt, így már adottak voltak a cég számára a megfelelő elvi alapok, melyek szerint az új munkahelyeket kialakították. Az irányadó budapesti székház belsőépítész tervezője: MádiLáncos Stúdió. Míg Budapesten a székház egyes termeit világvárosokról nevezték el, itt stílszerűen az autóiparhoz kapcsolódó megnevezéseket használtak, mint például Gokart vagy éppen Coupet. A legmarkánsabb különbség a két munkahely között az épületek adottságaiban keresendő, hiszen míg a fővárosban egy többszintes modern irodaházban alakították ki a központot, itt egy régi patinás nagypolgári házban rendezkedtek be.

A régi polgári alaprajzi struktúra még a cég kezére is játszott, hiszen a két nagy open space terület adta magát, csupán a korábban mesterségesen kialakított cellafalakat kellett lebontani és máris teljes pompájában kibontakozhatott a két egyterű irodarész. Az iroda körbeöleli a belső udvart, amely az alaprajz része. A munkaállomások a természetesen fénnyel és ablakokkal bőven ellátott nagy terekben kaptak helyet, míg az udvar felé eső részeken alakították ki a hat kisebb-nagyobb tárgyalót, a két konyhát, az egyik játékszobát és a vizes blokkokat.

A demokratikus hierarchiájú munkastílust jól bizonyítja, hogy az iroda legértékesebb része, a több oldalról ablakkal rendelkező egyik sarokszoba, amely egyben relaxáló, közösségi tér is. Itt található egy legófal, egy életfát ábrázoló különleges könyvespolc, a Grofie hatalmas növényfala, és persze fotelek és szófák, melyet a lazulásra vagy éppen informális meetingre hivatottak. Babzsákokból álló pihenőszigetek egyébként az egyterű helyiségekben is megtalálhatók. A padlótól a plafonig kék írható fal is rendelkezésre áll az informatikusok szárnyaló fantáziájának.

Az elmés gondolatokat, s a programozási eredményeket kíváncsian várjuk!

Forrás: Realista.hu, Irodablog.hu


 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások