tervek csarnok fejlesztés sport Újpest

Látványos komplex sportfejlesztés indul Újpesten milliárdokból


Java | 2017.09.01
A helyszín az UTE Szilágyi úti sporttelepe. Az ünnepélyes alapkő letételen Újpest polgármestere elmondta, hogy az UTE TAO-bevételeiből, önkormányzati támogatásokból, az MLSZ pályaépítési programjából, valamint kormányzati támogatásból, összesen 1,15 milliárd forintból valósul meg a komplex fejlesztés 14 hektáros területen.

Az időkapszulát Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Wintermantel Zsolt újpesti polgármester, Zsigmond Barna Pál alpolgármester, Őze István, az UTE klubigazgatója és az újpesti labdarúgó legendák, Göröcs János, Dunai Antal, Nagy László, Juhász Péter és Zámbó Sándor helyezték el.

A sportcsarnok mellett egy edzőpálya is épül, valamint egy jégcsarnok és curlingpálya valósul meg. A komplex beruházás helyszíne, az UTE sporttelepen, a Szilágyi út, Tábor utca, Erdősor út által határolt területen indul.

Első ütemében egy multifunkcionális sportcsarnok, egy kézilabdapálya méretű edzőcsarnok, valamint három-három füves és műfüves nagypálya valósul meg. A második ütemben felépül egy jég- és curlingcsarnok, meghosszabbodik a futófolyosó, megújul az atlétikapálya, készül egy futókör a hosszútávfutóknak, valamint streetball, a strandröplabda- és teniszpályák is ki fogják szolgálni a sportolni vágyókat. A létesítmények a hivatásos sportolók mellett a tömegsportolók igényeit is kielégíti majd, így a megvalósuló beruházások rekreácós és egészségmegőrző szerepet is betöltenek.

Őze István, az UTE klubigazgatója ismertette, hogy az UTE létesítményrekonstrukciós programja 2010-ben kezdődött, s a már meglévő épületek felújítása után mostanra jutottak el arra a pontra, hogy terjeszkedhetnek. Reményét fejezte ki, hogy a most elkezdődött beruházás egy-másfél éven belül befejeződhet, így ezt követően további létesítményfejlesztésekre kerülhet sor. "Szeretnénk a későbbiekben az elmúlt száz év különböző ipartelepei által elzárt Duna-partot megnyitni a nagyközönség előtt, és a riói olimpián nagyon sikeres kajak-kenu szakosztálynak újabb edzéshelyet adni" mondta Őze István.


Forrás: Lokál.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások