belsőépítészet Az Év Irodája irodák

Lezárult „Az Év Irodája” nevezési szakasza, és január 4-én elindult a szavazás

A világhírű Booking.com új képviselete is versenyben van! Tervező:DVM group


Java | 2021.01.04

Új trendek fedezhetők fel az irodák és munkahelyek tervezésénél, ami nem csak a világméretű járványnak köszönhető. Január 4-én indul a közönségszavazás: voksolhatunk a kedvenceinkre! A pályázatra 18 kategóriájában összesen 194 nevezés érkezett, amely a 11. alkalommal kiírt versenyen rekordnak számít.

A névadó kategóriában összesen 66 nevezés, míg „Az Év Közösségi tere” kategóriában 20 pályázat érkezett, emellett még az „Office Branding Különdíjra” is rekordszámban, kilencen küldték be szakmai pályázatukat.

Példaként bemutatjuk a világ egyik legnagyobb internetes portáljának, a Booking.com budapesti képviseletének új, inspiráló bérleményét a Bank Center irodaházban. A tervező DVM group építészcsapata kellő érzékenységgel, s bölcsességgel rövid felmérést végzett a tervezés előtt. Részletesen vizsgálták a munkavállalók elégedettségét a korábbi irodájukkal kapcsolatban, milyen az előző iroda közkedveltsége és melyek a kihasználatlan terek. A konklúziókat leszűrve, az ügyféllel közösen folyamatos egyeztetéssel alakult ki az új belsőépítészeti koncepció. A design elképzelés a ’Tour in Budapest’ címet kapta. Az iroda különböző funkciójú területeinek karakterét egy-egy jellegzetes városi állomás ihlette: mintha Budapesten tennénk egy sétát a városi tereken, parkokon és a folyón átívelő hidakon keresztül, mely egy ellazulást igérő romkocsmában ér véget.

Az irodába belépve tehát megjelenik az utcákat idéző jellegzetes macskakő, a régi utcai lámpák szórt fénye, a homlokzati téglafalak sokfélesége, s a park üde zöldje is, de a Szabadság-híd színe és mintázata is felfedezhető, valamint a fővárost kettészelő Duna ’zavaros zöld vize’ is a szőnyegben. Fontos tervezési szempont volt az itteni dolgozók interaktivitása, egyedi grafikáik, illetve mondanivalójuk megjelenése, hisz az inspiráló gondolatok tovább építik a nyílt terű irodát. Az előző irodájukból újrahasznosítással felhasználták a mobíliákat. Romkocsma hangulatú konyhájukat az új irodába is átörökítették. Így továbbra is visszatérő elemek a kedvenc színes fémszékek, a krétával írható felületek, a rusztikus fa anyaghasználat, a gyümölcsös stand, a csocsóasztal és a színes textilkábelen függő szénszálas izzók, amelyek mellett a rusztikus téglafalon lógó új képkeretek tovább fokozzák a romkocsma-hangulatot.

Az új Booking.com iroda minden stíluselemében és funkciójában továbbviszi a jól bevált előző munkakörnyezet előnyeit, de hatékonyan alkalmazkodik az új bérlői igényekhez.

Közreműködők:
Bérlő: Booking.com
Tervezés / belsőépítészet: DVM group
Kivitelezés / Fitout: DVM group
Projektmenedzsment: DVM group

Az Év Irodája verseny díjait egy egész napos eseménnyel, az OfficeUP konferenciával egybekötve adják át este Az Év Irodája Díjátadón. Az ingatlanpiaci és vállalati kategóriákat pedig a Real Estate Awards Gala esten hirdetik ki a Pesti Vigadóban, ahol a kereskedelmi és lakó ingatlanpiac vezető szereplői találkoznak.

Forrás: Az Év Irodája blog

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások