hír tervek Óbuda Group Szaud-Arábiai Diamond Tower

Magyar közreműködéssel már épül a világ egyik legmagasabb épülete


Java | 2014.04.11
A 2019-ben átadásra kerülő lakótorony építése máris megkezdődött a szaúd-arábiai Dzsiddában (Jeddah), amelyben egy hazai mérnöktanácsadó vállalat, az Óbuda Group fontos szerepet kapott. A cég a közelmúltban írta alá Rijádban a Diamond Tower projektmonitoring feladatairól szóló szerződést.

Az Óbuda Group mérnökei nem első alkalommal dolgoznak hazánktól távoli térségben egy nemzetközi szakemberekből álló team tagjaként, ahol a szaudi Diamond Tower öt évre tervezett projektje megvalósulásának független műszaki, gazdasági és ütemtervi kontrollját látják el, valamint tájékoztatják az építkezés előrehaladásáról a befektetőket és a finanszírozó intézményeket. A magyar cégcsoport eddig összesen nyolc országban vett részt jelentős ingatlanfejlesztési projektekben, mint például a tavaly átadott dubaji nemzetközi repülőtér, a Business Class Lounge Canopy tervezési, projektmenedzsment és műszaki ellenőri feladataiban.
Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott: „Korábbi külföldi munkáinkhoz hasonlóan ez a megbízás is azt bizonyítja, hogy a magyar mérnöki szaktudás a világban bárhol versenyképes. A Diamond Tower Szaúd-Arábia egyik legmagasabb épülete lesz, pontosan 6 méterrel magasabb, mint az Eiffel torony. Az első helyen jelenleg a 601 méter magas, állami tulajdonú Mecca Royal Hotel Clock Tower áll, a névadó Mekka városa. Távlati tervként szintén Dzsiddában tervezik megépíteni a világ valóban legmagasabb épületét, az 1 kilométeres Kingdom Towert is.
Az épülő, plasztikusnak is nevezhető, jellegzetesen csavart alakú Diamond Tower torony 93 emeletén lakások és hozzájuk tartozó kiegészítő, szórakoztató funkciók kapnak helyet. Az összesen 131 ezer négyzetméter alapterületű épületben 320 lakást hoznak létre. Az első 12 szinten épülő lakásokhoz parkolók is tartoznak. A felső három szintre éttermek kerülnek, amelyek közül az egyik a tervek szerint körbeforog majd, elképesztően izgalmas, s változatos panorámát nyújtva a Vörös-tengerre. Az még nem publikus, hogy mennyibe kerül majd egy lakás a Diamond Towerben, de biztosak lehetünk benne, hogy csillagászati összegről lehet szó!

Forrás:
HVG

MTI
Óbuda Group

Fotó:flicks

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások