hír épületek Barceló Budapest átadása

Megnyitotta kapuit a Barceló Budapest


Java | 2019.07.19

A VI. kerületi Király utcában most megnyílt szálloda a fejlesztő Sunbelt második budapesti hotelje. Az elsőt a VII. kerületben (Asbóth utca) 2017. februárban nyitották meg, Exe Danube névvel. A mostani, ugyancsak négycsillagos, 179 szobás szálloda egy korábban más funkciókat ellátó, de két év alatt szállodává átalakított épületbe telepedett be.

A 15 milliárd forintos beruházással kialakított négycsillagos hotelt üzemeltető Barceló Group a világ 22 országában van jelen, összesen több mint 250 egységgel. A belsőépítészeti megoldásokat a Barceló Group nemzetközileg alkalmazott specifikációját és a hazai szabályzatokat követve az Europroperty tervezői alkották meg. A spanyol társaság 25 évre szóló bérleti szerződést írt alá a fejlesztő Sunbelt Csoporttal. A Barceló Budapest exkluzív dizájnjával, zömében kétágyas szobáival várjak vendégeit, de emellett öt egybenyitható lakosztállyal is rendelkezik, továbbá 80 fős konferenciateremmel, tárgyalótermekkel, napi 24 órában nyitva tartó fitneszstúdióval áll a vendégek rendelkezésére. A páratlan panorámájú Sky Bar pedig a betérőknek nem csak vizuális, de gasztronómiai élményt is nyújt.

A bankként és irodaként működő épületet a rekonstrukció során a betonszerkezetig visszabontották, és egy új épületszárnyat is építettek hozzá. A fenntarthatóság jegyében az alumínium nyílászárók három rétegű üvegezést kaptak. Energiatakarékos LED világítás fürdeti a belső tereket, s a takarékos üzemeltetésről energiahatékony gépészeti berendezések gondoskodnak. Az épületet korszerű hűtés-fűtés, automata tűzjelző rendszer, valamint hatékony, az ötcsillagos szállodákra vonatkozó, szigorú műszaki szabványt is meghaladó zaj- és rezgésvédelem jellemzi.

A hotel húszfős személyzettel kezdte meg a működését, a teljes létszám a későbbiekben eléri a 35 főt.

Forrás: Origo

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások