cikk Nem kezdőlap

Napelemes tetőcserép a megújult Terrán AddOn felületen


d.adel | 2022.10.19

Az építész szakemberek igényeit szem előtt tartva, a Terrán megújította az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn-t, ráadásul a felületen a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is friss tervezői információkat találhatunk.

Terrán AddOn: a komplex tervezéstámogató felület

A Terrán saját weboldalán egy kifejezetten építészeknek szóló felületet hozott létre, ahol a termékek általános műszaki bemutatása mellett részletes információ található a komplett Terrán tetőfedő rendszerről. A cég számára kiemelten fontos, hogy a lakosság edukálása mellett támogassa a szakemberek munkáját is, ezért több mint egy évtizede fejleszt olyan speciális beépülő felületet, amelynek segítségével a Terrán tetőcserepek és kiegészítők tervekbe integrálása egyszerűvé válik. A kizárólag az ArchiCAD alá beépülő Terrán AddOn olyan komplex tervezéstámogató felület, amelynek segítségével minden releváns információ egyetlen gombnyomással elérhető a tetőcserepekről és a kiegészítő termékekről egyaránt – például a speciális beépítési alapadatok, illetve fotorealisztikus látványkép –, anélkül, hogy elhagynánk az ArchiCAD felületét.

Terrán Generon a Terrán AddOn felületen

A megújult AddOn a Terrán Generon napelemes tetőcserépre vonatkozó aktuális és részletes tervezői információkkal is kiegészült, úgy mint csomópontok, alátéthéjazati információk, termék leírások, adatok, teljesítmény-nyilatkozatok. A szolár tetőcserép beilleszthető a tervekbe (az előírásoknak megfelelő szabályokkal) és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre is, így az építtető már a tervezési fázisban is láthatja annak esztétikai előnyét is a látványterveken.

Terrán Generonnal a tervpályázaton is

A Terrán idén is meghirdeti építészeti tervpályázatát terv, megvalósult lakó- és középület kategóriában: „Minőségi TERRÁN tetőrendszer az építészeti jövőképben” és „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben” mottóval. A környezeti szempontok, az ökotudatosság és a takarékosság egyre erősödő igény mind vásárlói, mind építtetői szempontból. A korszerű építőanyagok alkalmazása, a megújuló energetikai megoldások – a Terrán termékrendszerei és a Terrán Generon – tervekbe illesztése illetve bemutatása referenciaértékkel szolgálhat a nyilvánosságnak.

A nyilvános tervpályázaton építészek, építőművészek, tervezők vehetnek részt. A beadás határideje október 25-e, az eredményhirdetésre 2023 év elején kerül sor.

A tervpályázatról bővebb információ található a Terrán weboldalán.

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások