hír tervek Biggeorge Property óbuda Waterfront City

Óbuda új városnegyede vitalizálódik a Duna-parton


Java | 2019.04.02
Nagy volumenű fejlesztésbe vágta a fejszéjét a Biggeorge Property, amikor az óbudai Duna-part melletti 5 hektáros területen a Folyamőr utca, Miklós tér, Bogdáni út által határolt térségre esett a választása, hogy Waterfront City néven új városrészt építsen.

A területen halad majd át a Kolosy térről induló Budai Promenádnak az óbudai Főtér felé vezető szakasza. A fejlesztés jótékonyan hat a helyi védelem alatt álló, eddig elhanyagolt épületek ugrásszerű minőségjavulására is, valamint további közösségi fejlesztések is várhatóak, mint a gyalogoshíd megvalósítása, amely a Waterfront City területéről indulva kötné össze a környéket a Hajógyári szigettel.
A gyaloghíd koncepciójának egyeztetését máris megkezdték a Fővárosi Önkormányzattal és a III. kerület vezetőségével. Az épületek magasabbak lesznek az átlagos új építésű társasházaknál. Földszinr+13 és földszint+8 emeletes épületek váltják egymást, melyek a budai hegyekre, az Óbudai-szigetre, a városra, valamint a Dunára néznek majd. Az épületek terveit a Hajnal Zsolt, Ybl-díjas építész nevével fémjelzett, számos színvonalas lakó- és középületet tervező Hajnal Építész Iroda készítette.

Az első ütemben 3 épületben 267 lakást alakítanak ki 28-145 m2-es méretben, a lakások 90%-a teraszt is kap majd, valamint lesznek penthouse és kertkapcsolatos lakások is.

Összességében 1 400 lakással, 10 000 négyzetméternyi kereskedelmi, vendéglátó- és irodaegységgel számolhatunk a vegyes rendeltetésű Waterfront City városrészben.

A Biggeorge további két másik új lakóingatlan-beruházásban is érdekelt, a 210 lakásos Spirit Residence nevű a IX. kerületi Mester utcában épül majd fel, a XIII. kerületi Westside Residence nevű projekt pedig a Westend szomszédságában épül.

Fotó: Biggeorge Property
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások