Java | 2015.10.19
A stuttgarti Das Gerber bevásárlóközpont belsőépítészete a jövő design-világába repíti a gyanútlanul betérő vásárlót, mintha egy hatalmas űrhajó belsejében sétálgatnánk. A fényforrások egymásba kapcsolódó gyűrűinek fénypászmái is ezt a hangulatot idézik.

Ugyanilyen LED-gyűrűk díszítik – a hulahoppkarika mozgását imitálva – a kis szökőkútból kiemelkedő központi oszlopot is. Az egymásba kapcsolódó körök bizonyos szögből tekintve az áruház nevének kezdő G-betűjét formálják. Találó és rendkívül hatásos az Ippolito Fleitz Group tervezőinek színválasztása, a csillogó, luxust idéző fehér-fekete kontraszt ezüstös fénnyel kiegészítve. A három emelet lebegő hatását az üzletek előtti üvegfalak látványa és a speciális világítás teremti meg, amely a lekerekített szegélyek körvonalait is hangsúlyozza. A futurisztikus designt követi az áruházban elhelyezett „ülőszigetek” különös, organikus formavilága is. Ezek karakterisztikusan fekete színűek – ellentétben a belső terekben uralkodó hófehér színekkel. A bútorok matt műbőr ülőfelülete és tömör, csillogó, karbonszálas alapszerkezete külön érdekessége a térnek. Az eredeti világítás a Pfarré Lighting Design munkáját dícséri.

Terv: Ippolito Fleitz Group
Fotó: Sander & Bastian, André Schimschal, Alec Bastian
Forrás: Design.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások