épületek

Szántód Balaland nevű fejlesztésének első üteme befejezés előtt áll


Java | 2020.06.15

A kivitelező Grabarics Kft. képviseletében Apáthy Ákos területi igazgató adott részletes tájékoztatást az építkezésről, mely a tervek szerint halad. A projekt három épületrészből áll, amelyek időben és térben is különválaszthatóak egymástól. Ez az egyik legkomplexebb fejlesztés a Tihanyi félszigettel szemközti parton.

Az 5,5 hektáros egybefüggő területen a jelenlegi ősfás jelleget további parkosítással teszik teljessé.

A beruházásban létrejön:

  • a Balaland Residence 112 luxus apartmannal,
  • az öt csillagos Balaland Family Hotel & Resort 109 szobás családi hotel,
  • valamint a 10 000 m2-es, egész évben nyitva tartó Balaland Family park.

 Az első ütemben létrejövő 112 lakásos Residence a használatbavételi engedélyhez közeli állapotnál jár. A homlokzati munkákat és a belső kialakítást már befejezték. Most éppen az üvegkorlátok szerelése és a folyosók tapétázása történik, ezzel egyidőben a kertépítés és térburkolás is zajlik.

Lesz egy turistacsalogató, egész évben nyitva tartó családi élménypark és élményfürdő is a BalaLand Family Parkban.

A BalaLand projekt Magyarország egyik legjelentősebb szállodai beruházása. Megjelenésében és elhelyezkedésében is egyedülálló, a karibi stílus pedig sokak számára elegáns és lehengerlő. A Balaton partján lévő épület 330 méter hosszan nyúlik el az egybefüggő partszakaszon, s a homokos talaj és a biztonságos, sekély víz kedvez a kisgyerekes családoknak. Jelenleg az alaplemez vasszerelése és betonozása készül. A hotel átadása 2022 első felében várható. A komplexum látványtervei bármely elegáns tengerparti projekttel felveszik a versenyt.

Forrás: Magyar Építők

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások