tervek repülőtér Szingapúr terminál vízesés

Szingapúr repülőterének új terminálja a világ legnagyobb beltéri vízesésével


Java | 2017.07.03
A szingapúri Jewel Changi repülőteret újabb, látványában kuriózumnak számító, 134 ezer négyzetméter alapterületű terminállal bővítik. Ezt indokolja az egyre nagyobb forgalom. A tervek alapján belül találkozhatunk majd egy valóságos, egzotikus dzsungellel és a világ legnagyobb vízesésével is, ami negyven méter magasságból zubog a mélybe.

Az Erdővölgy fantázaianévre keresztelt terminált középpontjában a zuhataggal a WET dizájncég, valamint a Safdie Architects tervezi és kivitelezi. Az egy légterű terminál középpontját elfoglaló vízesés körül burjánzó zöld növényzet friss levegőjű, kellemes atmoszférát teremt, amit a tetőablakokon keresztül áramló természetes fény jár át.

A vízoszlop középen, egy nyíláson keresztül hull alá, amit éjszaka koreografált fényshow-val világítanak meg, és ezáltal ezernyi színben pompázik majd. Már eddig is rengeteg légelvezetési tanulmányt végeztek az építészek és mérnökök, mivel el szeretnék kerülni, hogy a belső tér páratartalma túlságosan magas szintet érjen el. A kreatív team most egy olyan tervvel állt elő, ami elvezeti a fölösleges vízpárát.

A szingapúri főrepülőtér elegáns és különleges bővítménye várhatóan lenyűgözi majd a turistákat, az ide látogató üzleti partnereket, hiszen olyan látványosságban lesz részük, amit eddig sehol a világon nem láthattak. Jelenleg az új rész építése folyik, 2019-re tervezik az átadást.


Forrás: Tiszta jövő.hu
 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások