épületek Dubaj

Top luxus Dubaj futurisztikus új tornyában

Videó az építésről


Java | 2019.09.20

Dubaj új repülőteréhez közel épült fel az a 243 méter magas futurisztikus torony, mely 247 hotelszobát és lakosztályt kínál igényes vendégeinek. A FIVE Jumeirah Village luxustornyának minden lakásához uszoda vagy jakuzzi tartozik.

Tervezéskor fontos szempont volt a fenntartható életmód kialakítása, a lakásokat úgy tervezték, hogy azok megfeleljenek a LEED-minősítésnek és csökkentsék az ökolábnyomot.

A torony dizájnelemei egyedülállóak. Minden apartman penthouse-nak minősül, három nyitott üvegfallal. Ezeknél a felületeknél dupla üveget használtak, és z árnyékot adó, dúsan kertesített teraszokkal természetesen lehet kordában tartani a hőmérsékletet. Itt beömlik a fény, míg a félmillió négyzetméternyi növényzet segíti a kellemes hőmérséklet fenntartását. A külső és a belső terek valósággal egymásba olvadnak.

A formaterv része az is, hogy minden emeleten három forgószárny található, melyek folyamatosan forognak az épületben. A forgás közben keletkezett üregek természetes hűtőrendszert hoznak létre, ami 2-3 fokkal csökkenti a hőmérsékletet. Itt nincs kiemelt lakosztály. Míg egy átlagos épületnél általában a legmagasabb emelet a legértékesebb és a legdrágább, addig a dubaji komplexumnál ez másképp van. Mindegyik apartmanból 200 fokos bámulatos kilátás nyílik Dubajra, a 156 darab medence és 134 jakuzzi pedig fokozza az élvezeteket. Egy nagyméretű közös medence is rendelkezésre áll a vendégeknek. A toronyban található gurmé street food étterem, továbbá welnesz és edzőterem is.

Videó:

Forrás: Forbes.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások