hír díj

Újabb rangos elismerést nyert el a DVTK Stadion


Java | 2019.11.14

A Sport- és Szabadidő Szolgáltatások Nemzetközi Szövetsége (IAKS) 1987 óta díjazza a dizájn és a funkcionalitás terén kiemelkedő sportlétesítményeket. November 5-én Kölnben ezüst fokozattal díjazták a 2018-ban az Év Stadionjának választott DVTK Stadiont a 26. Nemzetközi IAKS Kongresszuson.

"Fél éve kaptam egy emailt, hogy a Kölnben székelő, a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal is együttműködő Sport- és Szabadidő Szolgáltatások Nemzetközi Szövetsége kétévente kiír egy építészeti pályázatot a sport- és szabadidő témájú épületek versenyében" – emlékezett vissza Pottyondy Péter, a DVTK Stadion tervezője. "Jelezték, hogy látták a DVTK Stadiont a világhálón és felkértek minket, hogy pályázzunk, amit meg is tettünk. Július 15-én eredményt hirdetett a zsűri és azt az örömhírt kaptuk, hogy a 93 pályázó közül a stadionunk bekerült a legjobb 22 közé, amelyek mindegyikét arany, ezüst vagy bronz fokozattal díjazzák. A DVTK Stadion végül az ezüst fokozatot kapta meg. November 5-én volt a hivatalos díjátadó, amelyen személyesen vettem részt Tóth Dénessel, a tulajdonos képviselőjével együtt. Nagy öröm számunkra, hogy újabb díjjal gazdagodott ez a különleges csarnoképület."

Az IAKS-t 1965-ben alapították Kölnben. Fő célja a sport széles körű ösztönzése azáltal, hogy összegyűjti, kiértékeli, továbbadja és szükség esetén összehangolja azokat a tapasztalatokat, alapelveket és kutatási eredményeket, amelyeket a sport- és szabadidős létesítmények tervezése, építése, felszerelése és üzemeltetése során hasznosíthat. Ez az egyetlen olyan nonprofit szervezet, amely világszerte foglalkozik a sportlétesítmények fejlesztésével, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert szervezeti státuszt kapott. Az IAKS nem csak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, hanem a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (IPC), a Sporttudomány és Testnevelés Nemzetközi Tanáccsal (ICSSPE) és az Építészek Nemzetközi Szövetségével (UIA) is szorosan együttműködik. Emellett kapcsolatot alakít ki a nemzetközi sportszövetségekkel és a Nemzeti Olimpiai Bizottságokkal, és az Egyesült Nemzetek Szervezete is felvette az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának (ECOSOC) konzultatív nem kormányzati szervezeteinek listájába.

Forrás: DVTK

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások