tervek Buda Resort

Visegrád új Buda Resortja Johannes Torpe tervei alapján készül

Látványtervek!


Java | 2020.05.18

Feléled és újraértelmeződik a 2008-ban félbemaradt Buda Resort. A projekt ötvözi a luxusszállodát, a konferenciákra is ideális hotelt a rendezvényhelyszín funkcióval a fővárostól 50 km-re lévő Visegrád erdős, kristálytiszta levegőjű helyszínén. A közeli Dobogókő holisztikus szellemisége is átsugárzik.

Dobogókő egyesek szerint a föld szívcsakrája – a virágzó lótuszvirág, amely a szívcsakra univerzális szimbóluma, utal a hagyományos magyar kézműves motívumvilágra is. A terv a „kinyílás” előrehaladását vizsgálja – a földtől az ég felé. Az épület úgy nyílik ki, akár egy virág. Nem véletlen, hogy a Dobogó-kő magyarul „verőkövet” jelent, ezt a nevét a magyar ősök alkották meg a hely szellemi jelentőségének elismeréseként. A központi, 32 méter magas természetes kőzet elkápráztatja a vendégeket, akik elmerülhetnek a természet sugárzó energiájában.

A szálloda központja közelében lévő területek ezért sötétebb textilárnyalatokat és melegebb fafelületeket kapnak, mivel általuk intim, földes légkör valósul meg.

A fenntarthatóság jegyében a sárgaréz burkolatú homlokzaton számtalan beépített napelemet helyeztek el, amelyek az esti világítás energiaszükségletét fedezik. 

A tágas elnöki lakosztály a felső emeleten elvonulásra alkalmas, elegánsan modern helyszínként a vendégek kikapcsolódását segíti. Két étterem, egy kávézó, egy delikátbolt, két koktélbár, privát és közös kertek is a társas élet élményét adják.

A 210 szobás szálloda a közös helyiségekkel összesen 20 500 m2-t jelent, ehhez csatlakozik még az 1 200 m2-es úgynevezett "family spa" és a 4 000 m2-es "adult spa".

A privát lakosztályok medencékkel az épület hátulján, a hegy felé helyezkednek el, fákkal körülvéve. A kertek a szálloda különféle szintjein az épület építészeti tipológiáját követik.

"Az egyedi élményközpont szakít a klasszikus gyógyfürdői hangulattal, funkciókkal. A lokáció magáért beszél és minden évszakban új arcát mutatja. Úgy hiszem, a jövő egyik legizgalmasabb szállodáját üdvözölhetjük benne." – mondta Johannes Torpe, a projekt kreatív igazgatója.

A Johannes Torpe nevével fémjelzett stúdió az élvonalban tartozik. Architizer A+ díj, Architecture Masterprize, Global Architecture and Design Awards jelölések és díjak büszke tulajdonosai. A névadó dán Torpe sokszínű művész, aki az építészet mellett megannyi kreatív szektorban otthonosan mozog.

Forrás: Roadster, Johannes Torpe

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások