pályázat Betonbútor. Szabad tér.

Szabadtéri beton bútor, vagy bútorcsalád.

Hallgatói ötletpályázat


iStvan | 2012.03.22
A Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar valamint a Művészeti Kar hallgatói számára
Az ötletpályázat tárgya, célja
A pályázat célja egy szabadtéri beton bútor, vagy bútorcsalád megtervezése, majd annak
egy következő szakaszban történő megvalósítása.

A feladat érdekessége, hogy a kiíró nem csak a formára, hanem annak megvalósításához szükséges zsaluzatra is kíváncsi. A beton anyagának, minőségének meghatározása a pályázati szakaszban nem szükséges, de opcionálisan csatolható ezzel kapcsolatos információ is.

Pályázat (I. szakasz):
A következő tervezési szempontokra kell ügyelni a pályázati szakaszban:
A szabadtéri beton bútornak, vagy bútorcsaládnak elsősorban a kikapcsolódást kell szolgálnia. A pontos funkciót a tervezők határozhatják meg. (Pl. ülés, fekvés, étkezés, közösségi funkciók stb.) A kiíró nem csak a forma, hanem a zsaluzat megtervezése terén is kreatív megoldásokat vár. A nem tökéletesen működő zsaluzat nem jelent hátrányt az értékelésnél, ha az továbbfejlesztésre alkalmas. Így tehát nem kötelező, de lehetséges eltérni a hagyományos zsaluzatok anyagától, felépítésétől. A bútort szabadonállóra, bárhol elhelyezhetőre és szállíthatóra kell tervezni. Méretére vonatkozóan nincsenek megkötések, itt elsősorban az ésszerűség határain belül érdemes gondolkodni.
Az egyszerű, gazdaságos, de hatásos munkák élveznek a bírálatnál előnyt.

Megvalósítás (II. szakasz):
A megvalósítási szakaszban egy workshop keretén belül lehetőség nyílik a beérkezett pályamunkák továbbfejlesztésére és megvalósítására. A győztes terv költségeit a kiíró állja, a díjat nem nyert munkákat önköltségesen, de szakmai támogatással meg lehet valósítani. Az elkészült bútoroknak a Pécsi Tudományegyetem fog helyet biztosítani.
A kiíró fenntartja annak a lehetőségét, hogy eredménytelen pályázatok, továbbá megfelelő támogatók hiányában a workshoptól és a megvalósítástól eláll.

Az ötletpályázat kiírója és lebonyolítója

PTE PMMIK Épületszerkezettan Tanszék
Magyar Beton Művészeti Egyesület

Az ötletpályázat jellege, formája

Zártkörű, titkos hallgatói ötletpályázat.

Az ötletpályázaton való részvétel feltételei, s egyéb információk

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások