pályázat energia- és környezettudatosság Magyar Energia Hivatal Nemzeti Energiastratégia 2030

Építészeti díjat alapított a Magyar Energia Hivatal

Energiatudatos épületek tervezőit díjazná a MEH


pestimonika | 2012.03.27
A példamutató energia- és környezettudatos tervezői gondolkodást díjazza a Magyar Energia Hivatal, a hazai energiapiac szakértője. A Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampány keretében a Hivatal Építészeti-Épületenergetikai Nagydíjat alapított.

A pályázat célja, hogy az energiaellátás biztonsága és az energiaimport függőség csökkentése érdekében ösztönözze az építészeket környezettudatosságra és a megújuló energiaforrások alkalmazására - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből.

Az energiabiztonság javításához nélkülözhetetlen, hogy hazánk mérsékelje az energiaimporttól való jelentős függőségét. Az Európai Unió klíma- és energiapolitikai céljaival összhangban javítani kell az energiahatékonyságot, és növelni kell a megújuló energiák hasznosítását. Az elmúlt időszakban a Hivatal az államigazgatáson belül komoly szerepet vállalt a megújuló energia hasznosítása és környezettudatos gondolkodás további terjedésének elősegítése terén. Támogatásával számos kutatás valósult meg a témában.
Az év elején kiadott „Nemzeti Energiastratégia 2030” egyik fő prioritásának tekinti az állami szerepvállalás erősítését a szemléletformálás területén is. Ennek jegyében indította el a Magyar Energia Hivatal a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztöntő kampányát, melynek egyik célja felhívni a figyelmet arra, hogy egy épület környezetbarát volta a tudatos tervezéssel kezdődik.

Az épületek által okozott energiaterhelés csökkentéséhez elengedhetetlen tudatos tervezés elismerése és ösztönzése érdekében, a MEH díjazni kívánja az ökologikus építészeti jegyeket magán viselő épületeket, illetve a példamutató tervezői gondolkodást. Pályázni lehet olyan Magyarországon felépült épülettel, funkcióra és léptékre tekintet nélkül, amely magán tudja az energia- és környezettudatos ismérveket.

A Nagydíjjal kapcsolatos minden információ megtalálható a Magyar Energia Hivatal honlapján, a http://www.eh.gov.hu/kozerdeku-adatok-2/a-magyar-energia-hivatal-kozlemenyei/446-takarekoskodj-a-fold-energiajaval.html címen.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások