képzés Énlaka Erdély Felmérő tábor Örökség

“Őstől maradott"

Felmérőtábor 2012.08.14.-24.


iStvan | 2012.05.30
ERDÉLY - ÉNLAKA épített örökségének felmérése, jelentkezési felhívás nyári táborba.

Programok:

A Pollackos “ŐSTŐL MARADOTT...” épített örökséget felmérő táborok sora, melyet 2004-ben Drávaszögben indítottunk, idén ERDÉLY-ben, a világörökségi címre jelölt ÉNLAKA településén folytatódik.
18 fő (13 építész, 3 régész, 2 néprajzos) így áll össze a csapat. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik szivesen vesznek részt egy értékmegőrző - értékteremtő munkában. Feladatunk Énlaka épített, tárgyi és szellemi kultúrájának felmérése és dokumentálása, valamint az évről évre folyó felújítási munkálatok szakmai előkészítése.

Az építészek felméréseket végeznek (templom, temető, porták, házak, mellélképületek, kapuk,.... A néprajzosok gyűjtenek, interjúznak, leltároznak, a régészek a település közelében húzódó “Limes” vonalon kutatnak.

Természetesen a napi feladatok elvégzése mellett, lesznek szakmai programok, kirándulások, játék, móka, kacagás, ismerkedés az erdélyi magyarokkal, táncház, bográcsozás...

Amit nyújtunk:
Egy olyan szakmai program, melyből rengeteget tanulhatsz, és amelyre büszkén mondhatod, hogy részt vettél benne. Szállás, étkezés, utazás, jó hangulat, vendégszerető házigazdák és nagyon sok élmény.

Jelentkezés:
A kitett plakátra feliratkozva, vagy e-mailen a kondor@kondor.hu címen, Jelentkezési határidő: 2012.06.11. (hétfő 24.00 óra)

Első megbeszélés, ill. túljelentkezés esetén a résztvevők kisorsolása :
2012.06.12. (kedd 18.00) ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ - Pécs, Rókus utca 2.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások