donkanyar | 2012.06.06
A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásra alkalmasnak javasolta Békéscsaba város CsabaPark című pályázatát. Gasztronómiai és rendezvényparkot alakítanának ki a békési megyeszékhelyen 1,347 milliárd forintból.

A pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztérium támogató levelével együtt a napokban továbbították a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez Szegedre, bírálata folyamatban van. A projekt százszázalékos támogatást kap, miután a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség május 21-én a kiemelt turisztikai attrakciókról szóló pályázatok támogatási intenzitását a korábbi 95 százalékról száz százalékra emelte.

A pályázatról várhatóan augusztus végén hoz végleges döntést a regionális fejlesztési ügynökség, az irányító hatóság részéről a támogatói szerződés aláírása decemberben várható – mondta Opauszky Zoltán, a polgármesteri kabinet vezetője.

Békéscsabán a több funkciós fesztiválközpont a Gyulára vezető 44-es főút mentén épül, egy 43 hektáros erdőterületen. A CsabaPark egyedi programokat kínál a Gyulára látogató turistáknak, és optimális helyszíne lesz Békéscsaba országos és térségi jelentőségű rendezvényeinek, például a kolbászfesztiválnak, a csülök- és sörfesztiválnak vagy a lecsófesztiválnak.

A park területén épül egy kolbászudvar, benne egy hétszáz négyzetméteres kolbászkészítő manufaktúrával, ugyanitt vendéglő, üzlethelyiségek és gasztronómiai múzeum is lesz. A gasztroparkhoz vezető út mentén a helyi termelők árulhatják saját készítésű termékeiket, kolbászt, mézet, aszalt gyümölcsöt.

A tervekben szerepel egy 1500 négyzetméteres modern rendezvénycsarnok fesztiválok és koncertek rendezésére. A gyermekek részére tematikus játszópark létesül, ahol megismerhetik a város és térsége gasztronómiai tradícióit - mondta Opauszky Zoltán.
Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások