donkanyar | 2012.09.04
Szingapúrban a szupergazdagoknak találtak egy új szolgáltatást: a 30 emeletes Sky Garage Apartements házban ugyanis közvetlenül a nappali mellett parkolhatják le luxusautóikat.

Mivel Szingapúrban több mint 4 millióan laknak, nem nehéz elképzelni, hogy az igen magas népsűrűségű országban, mennyire nehéz parkolóhelyet találni. A Hamilton Scotts felhőkarcoló Sky Garage Apartment elnevezésű lakásaiban erre a problémára találtak gyógyírt, mégpedig úgy, hogy az emeleteken – közvetlenül a luxuslakások mellett –, külön helyiségeket alakítottak ki az autók tárolására. A tervezők ezt úgy oldották meg, hogy az épületben a személylifteken kívül egy olyan liftet is beépítettek, amely kizárólag az autók emelésére szolgál. Ez a felvonó biometrikus − ujjlenyomat-felismerő – vezérlésű, így az pontosan a saját lakás szobájaként fellelhető garázsba, a nappali mellé szállítja az itt lakók autóit.

A 30 emeletes luxustoronyban persze a lakások nem olcsók: a két kocsibeállós apartmanok ára 7,5 millió dollárnál (1,7 mrd Ft) kezdődik, míg egy legfelső emeleti, négybeállós penthouse-ért akár 24 millió dollárt (5,5 mrd Ft) is elkérnek.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások