hír épületek cikk

Megújult a Lukács Fürdő


sebesp | 2012.11.26
Befejeződött a budapesti Lukács Gyógyfürdő felújítása, a közel 1,5 milliárd forintos költségből elkészültek a gyógyfürdő felújítási munkálatai. Az elkészült beruházást Tarlós István főpolgármester adta át pénteken.

A vizek és a termálvizek Budapest talán legnagyobb természeti kincsét jelentik, ezt ki nem használni bűn volna - hangsúlyozta a főpolgármester az átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Budapest évtizedekkel ezelőtt egyszer már kiérdemelte a fürdőfőváros címet, arra törekednek, hogy ezt a státuszt helyreállítsák - mondta.

Arra a kérdésre, lesz-e folytatás, azt válaszolta: elhatározásuk, hogy a fürdőket, strandokat fejlesztik, az utóbbiakat például befedve téli üzemeltetésre is alkalmassá teszik.

A mintegy 1 milliárd forint összegű európai uniós támogatással megvalósult beruházás a fürdő szinte minden területét érintette, megújult például a vendégek fogadására szolgáló iszapcsarnok, az uszoda csempés kabinsora, a gyógyudvari háromszintes öltözőépület, a napozóterasz és a fürdő udvara is.

A Lukács Fürdő mostantól számos olyan szolgáltatást is kínál, amelyek a fővárosban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült sókamra, a Hamam török masszázs. A fürdő teljes egészében akadálymentesített lett, így a mozgásukban korlátozottak is gond nélkül igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

A felújítás fedezetének mintegy 70 százalékát uniós pályázati forrásból finanszírozták, a fennmaradó összeget pedig a főváros cége, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) gazdálkodta ki. A főváros arra számít, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően gazdaságosabbá válik a fürdő üzemeltetése és hosszú távon biztosítható a fenntartása - mondta a főpolgármester.

A felújítás a Duna felé néző szárnyat nem érintette. (ld. korábbi cikkünk)

Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások