donkanyar | 2013.01.31
Korábban még 6,5 milliárd forintból akarták felújítani a Várbazárt, de végül a 9 milliárdos ajánlatot tevő Swietelskyvel kötöttek szerződést.

Aláírták a Várkert Bazár fejlesztésére, valamint a Budai vár és környéke közlekedésfejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázat kivitelezői szerződését csütörtökön. A három pályázó közül a nettó csaknem 9 milliárdos ajánlatot adó Swietelsky-WHB konzorcium szerződhetett a Várgondnokság Nonprofit Kft.-vel és az I. kerületi önkormányzattal.

A beruházás keretében a tervek szerint 2014 tavaszára megújulhat a Várkert Bazár, alatta mélygarázs létesül, és mellőle mozgólépcső is vezet majd fel a várba. Emellett hajókikötő épül a Várkert Bazárnál, ahol villamosmegállót is létesítenek. A felújítási munkálatok februárban kezdődnek.

A Várbazár felújítása után a létesítmény új szolgáltatásainak köszönhetően évi 250 ezer látogatóra számítanak a projektgazdák. Nyáron még arról volt szó, hogy 6,5 milliárd forintból újítják föl a Várbazárt. A Világörökség részét képező komplexum 1996 óta a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének egyike.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások