donkanyar | 2013.05.23
190 millió dollárba, azaz körülbelül 42 milliárd forintba kerül az a 1896-ban épült viktoriánus, illetve francia reneszánsz stílusú ház, amelyben 12 szoba van, ráadásul az ingatlan saját tengerparttal is rendelkezik.

Egy kicsivel több, mint negyvenkét milliárd forint kell letennie az asztalra annak, aki minden bizonnyal az Egyesült Államok legdrágább házát szeretné birtokolni. Az 50 holdas ingatlan nemrég került eladósorba: a A Wall Street Journal cikke szerint a 190 millió dolláros áron meghirdetett birtokon álló épület 1896-ban épült viktoriánus, illetve francia reneszánsz stílusban. A ház 1400 négyzetméter alapterületű, de ehhez jön még 650 négyzetméteren elterülő pince is, illetve egy padlás. A kastélyban egyébként 12 szoba, könyvtár, borospince található, illetve a személyzetnek külön lakrészt alakítottak ki.

Az ingatlan egyik legnagyobb kuriózuma, hogy az több kilométer hosszú tengerparttal rendelkezik, emellett pedig két sziget is tartozik hozzá. Akik viszont a kertben akarják eltölteni a szabadidejüket, azoknak is van választásuk: itt található az angolkert, kettő üvegház, valamint a füves teniszpálya és a medence.


David Ogilvy ingatlanügynök szerint igen nehéz megbecsülni, hogy mennyibe is kerül egy ilyen ingatlan, mivel Amerikában a piacon nincsen hozzá hasonló. A környéken az utolsó 50 hold területű vízparti ingatlant 1954-ben adták el. A most eladó sorba került több mint százéves ingatlannak ráadásul eddig mindössze két tulajdonosa volt: a Greenway család tulajdonában 75 évig volt a terület, a mostani eladó – John Rudey faipari mogul – pedig 31 éve vette meg a házat és a körülötte lévő területet. Rudey azért akarja eladni a milliárdokat érő otthonát, mert gyerekei már felnőttek, így azt már nem tudják kihasználni. Az ingatlant egyébként jelenleg előszeretettel látogatják a vadpulykák, s a Wall Street Journal cikke szerint a kapuőr eteti őket.


http://online.wsj.com/

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások