pályázat

Palotanegyed Hallgatói Ötletpályázat (Pollack Mihály tér – Bródy Sándor utca – Gutenberg tér)

Pollack Mihály tér – Bródy Sándor utca – Gutenberg tér


Bahil Roland | 2013.06.23
Budapest Józsefváros Önkormányzata és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Városépítészetért Alapítvány hallgatói tervpályázatot írt ki két józsefvárosi köztér – a Pollack Mihály tér és a Gutenberg tér – és az azokat összekötő útszakasz, a Bródy Sándor utca közterületi megújítására.

A tervpályázat célja olyan mintaprojekten keresztül megfogalmazni a Palotanegyed közterületminőségi és arculati irányelveit, amelyek hozzásegítik a negyedet a fenntartható városrész kialakulásához, környezeti, társadalmi és gazdasági értelemben.
A Palotanegyedben az elmúlt években számos városfejlesztési projekt zajlott, amelyek keretében közterületek újultak meg – köztük a tervezés tárgyát képező két tér is –, ám a fizikai rehabilitációt követően a fejlesztések társadalmi és gazdasági többlethozadéka hosszútávon elmaradt. Jelen pályázat keretében a kiírók elsősorban olyan innovatív, funkcionális, ugyanakkor realizálható megoldásokat tartalmazó terveket/víziókat várnak, amelyekben a pályázók városépítészeti, építészeti, formatervezési eszközökkel a közterületek élettel való megtöltésére tesznek javaslatot.
A tervpályázat nem titkolt célja egyben az Európa Belvárosa Program második ütemének és a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett TÉR_KÖZ pályázati programjának a megalapozása, a tervpályázat eredményének a városrehabilitációs programokban való felhasználása.

További információ >>

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások