sebesp | 2013.08.16
Egy jónevű kínai orvos műhegybe rejtett luxusvillát épített egy 26 emeletes lakóház tetejére. Az elmúlt hat év kitartó munkája most gyorsan elillanhat, mivel a helyi hatóságok az illegális építmény 15 napon belüli elbontását rendelték el.

A tulajdonos a Haidan városnegyedben lévő lakóépület 1000 négyzetméteres tetőfelületén lévő lakását teljesen beborította a műheggyel, mely mesterséges sziklákat, de valóságos növényzetet és medencét is magában foglal. Miután néhány kép megjelent az interneten a remekműről, a lakók komolyra fordították tiltakozásukat, így a helyi hatóság is lépéskényszerbe került. A lakók attól tartanak, hogy a többletterheléstől károsodhat a ház tartószerkezete, és mivel engedély nélküli építkezésről van szó, a hatóságok 15 napon belüli bontást rendeltek el.

Zhang Biqing (Zang Bicsing), a „hegyi villa” tulajdonosa, a hagyományos kínai gyógymódok mestere szerint nem okoz gondot az építménye, amely állítása szerint elsősorban műanyagból készült, így szerinte nem okozhat szerkezeti problémát, és valójában az egész csak az eredetileg nagy üvegfelületekkel épült 340 négyzetméteres penthouse lakásának napvédelmét szolgálja.

Forrás: usa.chinadaily.com.cn
Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások