hír cikk atombunker Cronwall luxuslakás

Lepattant atombunkerből lett luxuslakás


donkanyar | 2013.09.09
Egy angol nő 100 ezer fontért lakássá alakíttatott át egy 1942-ben épült bunkert. A pazarul kinéző otthon a háború után – Elizabeth Strutton megjelenéséig – hosszú évekig elhanyagolva, üresen állt.

A tulajdonos nem kevesebbet, mint 37 millió forintot költött arra, hogy az elhanyagolt bunkerből olyan lakást alakítson ki, amely minden igényét kielégíti. A beruházás igazi eltökéltséget igényelt, hiszen a cornwalli bunkerben utoljára a második világháborúban járt ember. (A műtárgyat a brit katonák használták felderítőállásként, de az angolok részben innen irányították légierejüket is.) Az átalakítás legnagyobb kihívása a bombáknak is ellenálló vasalt falazat megfúrása, illetve az objektum újraszigetelése volt. A lakásnak most három hálószobája, fürdőszobája, amerikai konyhás nappalija, kocsibeállója és terasza is van. Ráadásul a rendezett udvaron található még egy szökőkút is.

Elizabeth Strutton egyébként 2007-ben bukkant rá jelenlegi otthonára a Penzance ingatlanügynökség oldalán. Akkoriban a hölgy maga is ingatlanosként dolgozott, s öt év alatt újította fel a menedéket. Egyébként Strutton azért vásárolta meg a bunkert, mert a válság miatt a saját lakását el kellett adnia, a bunker pedig sokkal olcsóbb volt, mint más lakások.


forrás >>

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások