hír cikk ház luxus szálloda Versace

Milliárdokért elkelt! - szálloda lesz Versace aranymedencés otthonából


donkanyar | 2013.09.19
Aukción 41,5 millió dollárért (9,2 milliárd forintért) kelt el a néhai olasz divatdiktátor, Gianni Versace Miami Beach-i háza. Az ingatlan egyébként luxusszállodaként nyithat újra.

Luxusszállodaként nyithat újra a híres divattervező korábbi miami háza, amelyet a közelmúltban vásárolt meg egy szállodavállalat - olvasható a turizmusonline.hu-n. Az 1930-as évek mediterrán stílusát tükröző épületet, amelyben tíz hálószoba, 11 fürdőszoba és egy 24 karátos arannyal díszített úszómedence található, a jelenlegi tulajdonos, Peter Loftin csődje miatt kellett elárverezni.

A telekommunikációs mágnás három évvel az után vásárolta meg a házat a Versace családtól, hogy 1997-ben egy Andrew Cunanan nevű sorozatgyilkos luxusprostituált a villa bejáratánál lelőtte a divatgurut. Az aukció licitje 25 millió dollárról indult, a győztes ajánlatot pedig végül a VM South Beach tette, amely korábban a házon lévő jelzálogot is megvásárolta. A vállalkozás a Jordache farmermárka tulajdonosához, a New York-i Nakash családhoz tartozik.A licitversenyben a milliárdos Donald Trump és egy floridai ingatlanfejlesztő, a Palm Beach Polo és Country Club tulajdonosa is részt vett. A feltételek között szerepelt egy titoktartási kötelezettség aláírása, hárommillió dolláros letét és annak igazolása, hogy legalább 40 millió dollár áll a licitáló rendelkezésére.

A több mint 2100 négyzetméteres villa falát kézzel festett freskók és olasz márvány díszíti, a mellékhelyiség is márvány és arany dekorációt kapott. A házat eredetileg Alden Freeman, a Standard Oil örököse építette. A dominikai Alcazar de Colon-palota szolgált mintául, amelyet 1510-ben Kolumbusz fia építtetett.

Az utóbbi években a villát privát klubként és luxushotelként használták. Versace 1992-ben 2,9 millió dollárért vette az ingatlant. Aztán megvásárolta a szomszédos szállodát is, és 33 millió dollárt költött a felújításra, valamint egy újabb szárny hozzátoldására.

A ház belső falait díszítő mitológiai jelenetek mellett sok helyen visszatérő motívum Versace logója, a kígyóhajú medúzafej.

Versace jelenlétével reneszánszát élte Miami South Beach, a divatmágus odavonzotta a topmodelleket, hírességeket, Sylvester Stallone és Madonna is ott vásárolt házat magának.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások