épületek

Még mit nem!

Toronyórát lánccal?


iStvan | 2013.12.16
New Yorkban, Brooklyn egyik legfelkapottabb, Dumbo nevű városrészében, a Manhattan híd déli hídfőinek szomszédságában található ez az egyedülálló luxuslakás. A jellegzetes brooklyni óratorony tetején lévő, körpanorámás kilátással rendelkező, exkluzív, belső háromszintes (triplex) lakás 4 milliárdért lehet a miénk.

Brooklyn Dumbo negyede korábban ipari funkcióval működő városrész volt, ám az utóbbi években az egyik legfelkapottabb, legpezsgőbb, és egyben legdrágább lakónegyedévé nőtte ki magát. A környék luxusingatlanait az egykori ipari épületek csarnokaiból átalakított loft lakások, duplex és triplex otthonok jellemzik.

Az óratoronyban kialakított luxuslakás közel 700 négyzetméteres, (szintenkénti zóna kialakítással) vagyis a lakás ára négyzetméterenként több mint 5,5 millió forint, így két négyzetméter árából Magyarországon akár már egy átlagos 50 négyzetméteres panellakást is vehetünk. Az ingatlan adatlapja szerint a háromszintes lakásban 12 szoba és 3,5 fürdőszoba van. A vételár kifizetése azonban még nem elegendő a nyugodt élethez, mivel havi 2,5 ezer dollárt (575 ezer forint) kell fizetnünk közös költségre és 4,6 ezer dollárt (1 millió forint) ingatlanadó jogcímen. Bőség könnyelműség mottóval.

A környék fejlődésének folyamata klasszikusnak nevezhető. Mivel a Broolkyn és Manhattan hidaknak, valamint a metróhálózatnak köszönhetően rendkívül jó a közlekedési kapcsolat Manhattan és Brooklyn között, ezért az egyre dráguló manhattani ingatlanárak miatt a kevésbé tehetős művészek elkezdtek átszivárogni Brooklynba. A művészek új életteret teremtettek, felpezsdült az addig tetszhalott környék kulturális élete, így a fiatalok körében egyre népszerűbbé vált a városrész, így egyre trendibb lett a kerület, a folyamat végén pedig elindultak felfele az ingatlanárak, és megjelentek az olyan luxusfelújítások, mint a cikkünk témáját adó lakás is.

A képek és a leírás forrása: portfolio.hu (szerz-i kiegészítéssel.)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások