donkanyar | 2013. december 30.
     
A Kreml egyik székesegyházára emlékeztető épületet húztak fel Pekingben, 9-21 millió jüan (324-756 millió forint)értékben – számolt be a Zsenmin Zsipao kínai újság.

A legendás épületegyüttes egyik székesegyházára emlékeztető irodakomplexumot építettek maguknak pekingi hivatalnokok – számol be a Zsenmin Zsipao kínai újság. A lap képeket is közzétett a fehér falú, hagymakupolás négy épületről, amelyek nagyon hasonlítanak a Kremlben található Angyali Üdvözlet-székesegyházra. Az újság szerint a környezetéből erősen kirívó irodakomplexum a főváros egy külső, mindössze 270 ezer lakosú kerületében áll, és a helyi meteorológiai, földrengéstani, vízügyi, valamint a táj- és erdőgazdasági hivatalok kaptak helyet benne.

Az építkezés nem is a Kínában bevettnek számító másolás miatt keltett feltűnést, hanem a feltételezett költsége miatt. Azt, hogy az épületegyüttes felhúzása pontosan mennyibe került, nem lehet tudni, a Zsenmin Zsipao cikke szerint a négy épület egyenként 9-21 millió jüan (324-756 millió forint) közötti összegbe kerülhetett. Az építkezés teljes mértékben ellentmond a központi kormány törekvésének, amely nagyszabású takarékossági kampánnyal igyekszik javítani a hivatalok megítélésén.

Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei:
Kétmilliárd forintból épül új híd Baján
Elkezdték a gellérthegyi sikló építését
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációtKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: