hír

Tegnap módosult a holnap hatályba lépő szakmagyakorlási rendelet, és törvények is

Már megint baki-javítás


Csépé | 2013.12.31
Az 522/2013 (XII.30) Kormányrendelet végre pótolta a 266/2013 (VII.11) Korm. számú szakmagyakorlási rendelet átmeneti rendelkezéseit: a folyó 5 éves továbbképzési periódusok maradnak, kivéve a 2014 első félévben lejárók - amik hosszabbodnak. Építési helyett kivitelezési szerződést kell kötni!

Akinek 2014 első félévében jár le a továbbképzési ciklusa, az haladékot kap december 31-ig, a többiek továbbképzése a rendes ritmusban folytatható. A halasztás oka talán az, hogy a kamarák nem készültek még el a miniszter által jóváhagyandó tananyagokkal.

Megint baki-javítás
A rendelet néhány más korrekciót is tesz, geodéták, közlekedési építménytervező közlekedésmérnökök, anyagmozgatógép, építőgép- és felvonótervezők és építéstechnológusok engedélyeinek hatályossága módosulhat, illetve a rendelet a 375/2011 (XII.31.) Korm. rendeletet is módosítja, ami a tűzvédelmi tervezőket érintheti, elsősorban szintén szakmagyakorlási szempontból.
A rendelet itt olvasható a 291. oldalon.

Ugyanezen közlönyben (48. oldal) a PTK módosítása miatt az építési szerződés helyett kivitelezési szerződés kerül az 1997. évi LXXVIII. törvény megfelelő helyeire.

Csak érdekesség: ugyanezen Magyar Közlöny a kormányablakok kapcsán (az 515/2013 (XII.30.) Korm. rendeletben) máshol is módosítja a  266/2013 (VII.11) Korm. számú szakmagyakorlási rendelet, bár nem túl fontos ponton: a szakmagyakorlási kérelmek "az integrált ügyfélszolgálaton" nem adhatók be mégsem (csak a kamaráknál és "az Építésügyi Szolgáltató Pont feladatait ellátó önkormányzati jegyzőnél"), bár nem tudom, van-e aki azt nem a kamarájához adja be...

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások