sebesp | 2014.01.02
Az egyre növekvő ingatlanárak elől menekülve Alek Lisefski amerikai web dizájner kis mobilházat épített abban a reményben, hogy a szűkös belső majd a szabad levegőre és a közösségi kapcsolatok építésére kényszeríti majd barátnőjével együtt.

Aleket az a gondolat vezérelte, hogy egy ilyen kis belső tér egyszerűbb és jobban szervezett életre kényszeríti majd. Egyúttal azt is reméli, hogy a parányi térben tartózkodni nem lehet túlságosan vonzó, így éppen maga a ház fogja majd barátnőjével együtt arra kényszeríteni, hogy több időt töltsenek a szabadban, vagy mások társaságában, ezzel egy másfajta életformára mutathat példát.

A házat passzív napenergia-hasznosításra tervezte, tíz ablaka és üvegajtaja világos belsőt eredményez. Méretének és az alkalmazott anyagoknak köszönhetően nagyon hatékonyan működik. Az elektromos és vízhálózatra való kapcsolódáshoz csak egy elektromos hosszabbító kábelre és egy tömlőre van szükség. Alek egyelőre a kaliforniai Sebastopolban parkolt le kis mobil házával, de ha megtalálta a végleges letelepedésre alkalmas helyet, napelemekkel és vízgyűjtő tartályokkal is kiegészíti majd a „kicsi projekt, kevesebb ház, több élet” szlogennel bemutatott koncept-házát, ezzel a lehető leg önfenntartóbbá téve azt.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások