donkanyar | 2014.01.08
Egészen futurisztikus világ várja a vásárlókat abban a budapesti Spar üzletben, amelyet még a ArchDaily építészeti lap is bemutatott. A szaklap a bolt különleges belsőépítészeti kialakítására figyelt fel. Nem is csoda, hiszen a MOM Park Spar boltja tényleg szuperdizájnosra sikerült.

Ez a szuper kialakítás annak a meghívásos pályázatnak volt köszönhető, amelyet az üzlet abból a célból írt ki, hogy a bolt belső tere illeszkedjen a MOM Park vásárlói igényeihez: azaz azok is meg legyenek elégedve, aki az ún. gyors vásárlók, s azok is, akik lassú tempóban intézik a bevásárlásaikat.

A beküldött tervek közül a LAB5 Építésziroda nyert, akik a honlapjukon így nyilatkoznak a projektről: „A MOM Park bevásárlóközpontban nyitandó új SPAR zászlóshajó üzletének kialakítását meghívásos pályázaton nyertük el. Célunk egy olyan egyedi hangulatú üzlet kialakítása, amely a cég és az adott üzlet pozíciójához méltó, pozitív vásárlói környezetet biztosít. Az alaprajzi elrendezés kidolgozása során fontos elem volt a vásárlói közlekedőfelületek szabad áramlása, irányítása a kellemes használat érdekében. A szabadon elhelyezett csemege-sziget, finom szögtörésekkel irányított térfalak, tagolt és irányított álmennyezeti részek együttműködésével az eredetileg nyomasztó arányú tér helyett egy szellősebb, nagyobb belmagasságú, átlátható tér jött létre. A választott színharmóniák és a világítás a sokszínű áruválasztékra fókuszálja a figyelmet egy finom alaphangulatot adva a helynek, amelyet a természetes fa bútor és álmennyezet gazdagít.” Az ArchDaily építészeti lap egyébként azt írja, hogy az iroda a Sparnak elküldött ötleteinek mintegy 90 százalékát meg tudta valósítani a kivitelezés során. Így lett a MOM-ban lekerekített, fehér, acryl borítású egyedi bútor, a sci-fi pénztárak, a leforduló álmennyezetet (ami egy borospincét formáz), a középre beúsztatott, szigetszerű és nyitott csemege pult, a nyitott álmennyezet, az egyedi világítási megoldásokat speckó lámpák (Tom Dixon, Toboz Design, tej csepp lámpák) – ez a pontos a részletezés már az Urbanistán olvasható, akinek a tervező iroda egyik mukatársa nyilatkozott.

MOM Park Spar Szupermarket átépítése
Belsőépítészeti koncepció és kiviteli terv: LAB5
General építészet: MŰÉP
Kivitelező: EMEL Kft.


www.archdaily.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások