sebesp | 2014.01.23
„A ház úgy néz ki, akár egy űrhajó, ami az anyaföldön landolt, és mintha bármely pillanatban ismét útra kelhetne” – mondják a tervezők.

Fényes felületekkel száll vitába környezetével a holland MONO építésziroda által tervezett kis családi ház. Alumínium hullámlemez homlokzatairól visszatükrözik, ha úgy tetszik „lepattan” a helyben jellemző téglaburkolatos környezet, ezért is nevezték el „Rebellis-ház”-nak az Almere-i épületet.

A szűkös költségvetési keret miatt esett az olcsó alumínium lemezre a választás a falak külső burkolásához. Ugyanez az anyag borítja az ajtókat is így beleolvadnak a felületbe, így a kis épület egyetlen könnyűfém tömbnek tűnhet.

A külső falak belső felületeire meleg faburkolat került, egyikükön a konyhát, némi tárolót és egy ablakkal egybeépített ülőpadot is magába foglaló fehér polcrendszer húzódik végig. A belső teret a középre helyezett fürdőszoba osztja különböző funkciójú térrészekre.


A kertben még egy háromszög alaprajzú tároló is helyet kapott, mintha csak az űrhajóhoz tartozó valamiféle irányítótorony lenne.

Forrás: dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások