sebesp | 2014.01.26
Akár egy megszelídített ufó is lehetne a lábakon álló, kívül-belül természetes fából készült, az alpesi táj látványára fókuszáló vendégház.

Az ausztriai Tirol tartományban építették fel ezt a formájában az űrkorszakot idéző, anyaghasználatában mégis a naturális megoldásokat kereső kis üdülőépületet. Geometrikus formája ugyan kissé meglepő a tradicionális farmház udvarán, de a környezetétől kevésbé idegen fazsindely borítású külseje segítségére van abban, hogy beleolvadjon környezetébe.

A földben keresgélő, hosszú madárcsőrre emlékeztető bejáraton keresztül lehet a házba jutni. 45 négyzetméteres alapterületén öt embernek biztosít szállást a Peter Jungmann osztrák építész által tervezett, német szójátékkal „UFOgel”-nek (ufó-madár) keresztelt épület. Az egységes faburkolattal kialakított belső tér alsó részében konyha és étkező kapott helyet, ahol a nagy ablakok padként is használható belső párkánnyal kiegészítve szolgálják a látvány élvezetét. A tető alatt vannak a havas csúcsokra panorámás, alvóhelyül szolgáló térrészek és a fürdőszoba. A ház belsőépítészeti megoldásainak minden részletében a fa karakterét szem előtt tartó gondos tervezés egységes, meleg hangulatú belső teret eredményezett, ahol néhány párnán és egy vaskályhán kívül mindenhol csak a fa természetes felülete látható.

Forrás >>

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások