színkép | 2014.01.28
Új lehetőségek a kihasználatlan városi területek újrahasznosítására

Pályázati felhívás az EUROPAN13 helyszínkiválasztó fordulóján való részvételre

Az EUROPAN13 szervezői kizárólagos magyarországi partnerükön keresztül április végéig várják területgazdák jelentkezését, hogy részt vegyenek az immár 20 éve sikeres pályázati rendszerben, ezúttal az „alkalmazkodóképes város” tematika mentén. A fiatal építészeket motiváló és a nehezen megoldható várostervezési kérdésekre válaszokat kereső verseny első eleme a pályaműveknek értelmet adó helyszínek kiválasztása.

A szervezők olyan területgazdák – elsődlegesen önkormányzatok és más, intézményi és magáningatlantulajdonosok, vagyonkezelők, vagy ingatlanfejlesztők – jelentkezésére számítanak, akiknek a birtokában, kezelésében olyan nehezen hasznosítható terület van, amelyeknek a hosszabb távon fenntartható értéknöveléséről, hasznosításáról gondoskodni kívánnak, ám a szokásos megoldásokkal eddig nem jutottak eredményre. Ilyen területek lehetnek például az elavult, kihasználatlan ipari, vagy közlekedési területek, rendezésre váró parkok, elhanyagolt lakóövezetek, egykori fegyveres testületek elhagyott területei.

Az EUROPAN nemzetközi pályázat valódi értéke és eredménye évek óta a területgazdák számára, így az idén megkezdődő ciklus végére is, hogy a pályaművek készítői több tucat friss, fantáziagazdag, és mégis a megvalósítás felé vezető tervet tesz le a helyszíneket biztosítók asztalára.


A pályázat beadási határideje: 2014. április 30.

További információk:
www.europan-hungary.hu
www.mut.hu
www.europan-europe.com

Kapcsolódó dokumentumok:
Részletes pályázati felhívás (HUN)
A pályázat 2 éves ciklusának tematikája (ENG)
Írásbeli garanciavállaló nyilatkozat (HUN)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások