donkanyar | 2014.04.28
Az MTK 2020-ig összesen 6,5 milliárd forintot tervez sportlétesítményeinek fejlesztésére fordítani – mondta csütörtökön Deutsch Tamás, a klub elnöke. A fejlesztés keretében 2016 őszén készülhet el az új, ötezer férőhelyes, teljes nézőterén fedett Hidegkuti Stadion, amely majd a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiának is otthont ad.

Az új Hungária körúti futballaréna építése – a jelenlegi stadion elbontásával – a tervek szerint a tavaszi szezon befejeztével kezdődik el. Az MTK Budapest felnőtt csapata így két idényen keresztül valamelyik másik fővárosi klub – az Újpest, a Honvéd, a Vasas vagy a Ferencváros – pályáján játssza majd hazai mérkőzéseit – tudatta az MTI.

Az MTK küldöttgyűlése 2010. december 17-én fogadta el a "Merre tovább, kékek?" címet viselő egyesületi fejlesztési tervet.

Miután a kormányzat megszavazta az MTK számára a jövőben finanszírozott támogatást, már neki lehetett kezdeni a tervezésnek, mely az MTK két alapkövének, a Hidegkuti Stadion, s a Lantos Mihály sportközpont jövőbéli átalakítását illeti.

A Hidegkuti Stadion a tervek szerint teljes átalakuláson megy majd keresztül. Új, 5000 férőhelyes stadion épül majd a régi helyén, melynek mind négy oldala fedett lelátóval rendelkezik majd.

A stadion környékén új parkolók kerülnek majd kialakításra, valamint a létesítményen belül kap majd helyet az MTK múzeum, valamint az MTK Shop is, a már megszokott irodákon, egészségközponton, fitnesztermen kívül.

Videóanimáció:



A BKV pálya is szorosan kapcsolódik az MTK fejlesztési tervéhez, ott lesz az MTK labdarúgó-utánpótlás-képzési központja, ahol kollégiumi és egyéb kiszolgáló épületek kialakítására kerülhet sor.

A Lantos Mihály Sporttelepen a fejlesztések négy funkcióra összpontosítanak: Atlétikai Központ, Küzdősport Centrum, Szőcs Bertalan Vívóközpont, Multifunkciós Rendezvénycsarnok.

Videóanimáció:



A Városmajori sportlétesítmények területén a tervek szerint az egyre inkább támogatt strandsportok (kézilabda, röplabda, futball) bázisát alakítaná ki az MTK - írta közleményében a mtkinfo.hu.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások