Födelmesi Tamás | 2014.05.27
Stefan Eberstadt egy egyszerű hasábot álmodott meg, amelyen minden oldalról nyílásokat helyezett el, majd az épületek homlokzatára függesztette.

Nincs elég hely és fény a mostani szűkös lakásban?

Akkor bővítsük a nappalit, egy homlokzatra függesztett téglatesttel. A bővítés pontosan 9 m2-es, minimalista belső térrel rendelkezik. Az anyaghasználat csak fa és üveg. A bútorok is ugyanabból az anyagból készültek, mint a belső megformálása a kubusnak. A bővítéssel sokféle funkció kialakítható, hálószoba, nappali, dolgozószoba, gyerekszoba.

Nappal egy rendkívül fényes és kedvelt dolgozószoba lehet a lakásban élők számára, éjszaka pedig kívülről mutat érdekes módon a belső megvilágításnak köszönhetően.

A bővítés szerkezete acél zártszelvényekből készült keresztirányú merevítésekkel, és azt vonták be kívül-belül burkolattal. A kubus négy sarokpontján konzolosan csatlakozik a falazathoz, illetve acél huzallal van felfüggesztve. A megépült példa hőszigetelést nem kapott, de véleményem szerint ez szükséges lenne.

Építész: Stefan Eberstadt
Elhelyezkedés: Németország
Év: 2004

Forrás + képek: http://inhabitat.com/stefan-eberstadts-rucksak-house-provides-instant-space-light-for-a-cramped-apartment/

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások