donkanyar | 2014.06.23
Úgy tűnik, hogy a pécsieknek is lesz „Margitszigetük”: a jelenlegi tervek szerint idén nyáron elkezdik Pécs új szabadidőparkjának építését a Tüskésréten – írja a PécsMa.hu. Lesz futópálya, kondipark, öltöző, zuhanyzó és fürdőzésre alkalmassá tennék a tó vizét.

Összesen majdnem félmilliárd forintot költenének el a következő kevesebb, mint egy év alatt a Tüskésréti tóra és annak környezetére – olvasható a lapban. A szabadidőparkot a város és egy magáncég beruházásában alakítják ki. Az önkormányzat nemsokára megrendelheti az előkészítő munkát, amire 150 millió forintot adott a Pannon Hőerőmű. A vállalat azért biztosít pénzt, mert a területet korábban zagy tárolására használták.

Csizi Péter alpolgármester azt mondta, hogy meghívásos pályázatot írnak ki a Tüskésréti tó átalakításához, hogy később egy uniós forrást elnyerő magánvállalkozás kialakíthassa az új szabadidőparkot. Az önkormányzat feladata az, hogy a tó környezetében kialakíttassák a közparkot, kikotortassák a tavat, biztosítsák a tó megközelítését és a közvilágítást.

A város tervei szerint a gumis futópálya és a szabadtéri fitneszpark ingyenes lesz. Jelenleg a város azon dolgozik, hogy a tó alkalmas legyen fürdőzésre, ehhez azonban szigorú feltételeknek kell megfelelnie. A nagyobb munkát a Pécsi Víz Szolgáltató Kft. végzi majd el, amely 225 millió forintot nyert az EU-tól. Összesen körülbelül 300 millió forintból 575 méter hosszú vízisípályát, központi épületet, stégrendszer, világítással ellátott 1500 méteres futópályát, homokos strandröplabda és strandfoci pályát, testedző parkot, öltözőt, zuhanyzót, büfét épít.

A tervek szerint ősz végére befejezhetik a tó és környékének rendezését. Év végén vagy jövő év elején a magáncég is végezhet munkáival.

Forrás: www.pecsma.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások