donkanyar | 2014.07.07
1 milliárd forint értékű beruházással új gasztro- és szórakoztatóközpont nyílik az Új Udvar bevásárlóközpont helyén. A Buda Entertainment and Gastro elnevezésű komplexum Bed Movie lesz: ennek a mozinak az a lényege, hogy látogatók heverőkből nézhetik a filmeket, miközben ételt és italt fogyaszthatnak.

A Buda Entertainment and Gastro elnevezésű komplexum kialakításának első szakasza 2014 őszén fejeződik be – jelentette be a múlt héten Arie Yom-Tov, az új komplexum izraeli tulajdonosa, aki egyben a Gozsdu udvar alapítója. A központban helyet adnak a kultúrának és a művészetnek is, ahová nemcsak a helyieket várják, hanem a turistákat is, azonban a tervek szerint a látogatók 70 százaléka magyar lesz – tájékoztatott az MTI. A szórakoztató komlexumban egyebek mellett nemzetközi és hazai éttermek, kávézók, külön termekben pedig folklórelőadások lesznek és természetesen több szórakozóhely is várja az érdeklődőket. Külön szinten magyar kézművesek és fiatal divattervezők, festők állíthatják ki munkájukat. A művészek havi bérleti díj helyett az eladott alkotásaik arányában fizetnek majd. Az átalakítások időtartama alatt az üzletek zavartalanul működnek bérleti szerződésük lejáratáig.

A Buda Entertainment and Gastro elnevezésű komplexum várhatóan a budai éjszakai élet meghatározó szereplője lesz több termes táncos szórakozóhelyével, music pubokkal, bárokkal. A komplexum egyik legnagyobb különlegessége az úgynevezett Bed Movie lesz, amely jelenleg egész Európában egyedül Londonban található: ennek a mozinak az a lényege, hogy látogatók ágyból nézhetik a filmeket, miközben a felszolgált ételt, italt is el tudják fogyasztani. Persze aki nem akar fekve filmet nézni, azt kéttermes disco is várja majd, de az ígéretek szerint nem csak a bulié lesz a főszerep: számos családi program is biztosítja majd a legkisebbek és szüleik kikapcsolódását.

Arie Yom-Tov a külföldiekre is gondolt: a komplexum egyik helyszínen ugyanis folklórműsorok szórakoztatják majd őket. A komplexumnak ezen a részén kézművesek és fiatal divattervezők is kiállíthatják majd az alkotásaikat, illetve az épületben a párizsi Montmartre mintájára, festőművészek alkothatnak, illetve mutathatják be a képeiket. A legfelső szinten Magyarországon egyedülálló bonsai ligettel körbevéve sky bar terasz és éttermek kapnak helyet, hangulatos kilátással a környékre.

A komplexum kialakításának első szakasza 2014 őszén zajlik (ekkor már működni fog az említett Bed Movie), a projekt befejezése 2015 nyarára várható.

„A Gozsdu udvart 16 évvel ezelőtt álmodtam meg, amikor még senki nem hitt benne. Büszke vagyok, hogy mára egy, a magyarok és külföldiek számára egyaránt népszerű célponttá vált. Budán viszont nincs hasonló szórakoztató központ, az Új Udvar pedig kiváló adottságokkal rendelkezik, amelyekre építve egy egyedülálló megoldás születik az országban. Fiatalok és idősebbek, felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják a maguk számára kedvelt szórakozási formákat, és ebből az izgalmas egyvelegből egy sajátos hangulatú és különleges helyszín születik” – mondja Arie Yom-Tov, az új komplexum társtulajdonosa.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások