hír ökologikus építés online továbbképzés

Ökologikus építés – új kreditpontos online szakmai tanfolyam


pestimonika | 2014.07.29
Elindult a tervlap.hu legújabb online szakmai továbbképzési kurzusa, amely a Corvin Negyed LEED és BREEAM tanúsított épületeit, a százlakásos passzívházat és egy hetvenes évekbeli családi ház ökologikus felújítását mutatja be.

A környezettudatos építés az EU előírásaiból következően a közeljövőben különlegességből általános gyakorlattá fog válni, így érdemes a szükséges kreditpontokat ebből a témakörből megszerezni.

A tanfolyam az Öko-logikus Építészet országos konferenciasorozat előadásainak rögzítésével készült. A Corvin Negyed építésének történetét Radványi Gábor, a Futureal Csoport főépítésze mondja el. A XIII. kerületben épülő százlakásos passzívházat a tervező Archikon építésziroda egyik vezető építésze, Nagy Csaba ismerteti. Ifj. Kistelegdi István, a PTE PMMK adjunktusa egy teljesen szokványos családi ház ökologikus felújítását tervezte meg, amint ezt előadásában bemutatja. Mindhárom – a magyar fejlesztésű Prezivel készült – előadás kiegészül még a felhasznált anyagok, megoldások, épületszerkezetek ismertetőivel.

A tanfolyam elvégzéséhez első lépésként regisztrálni kell a tervlap.hu honlapon, majd ha ez már megvan, a Továbbképzés menüpont alatt található listából lehet a kívánt képzést kiválasztani. A kurzusok egyébként - egyszerűen a címükre klikkelve - regisztráció és tandíjfizetés nélkül is meghallgathatók, a tudásanyag tehát így is megszerezhető, ebben az esetben természetesen kreditpont nélkül.

A Tervlap.hu online képzései itt találhatók: http://www.tervlap.hu/tovabbkepzes

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások