hír

Október közepén jelenik meg az Acélszerkezetek 1-2. Eurocode segédlet


Csépé | 2014.10.02
Várhatóan október 16-tól lesz kapható Ádány Sándor, Dulácska Endre, Dunai László, Fernezelyi Sándor, Horváth László Acélszerkezetek segédlete. Az Eurocode 3 szerinti tervezést segítő könyvön átvezették a magyar Nemzeti Mellékletek előírásait és útmutatásait is.

A könyvben a szerzők nemcsak összefoglalják és bemutatják az acélszerkezetek méretezéséhez használandó legfontosabb Eurocode szabványköteteket, hanem útmutatásokat, magyarázatokat adnak azok megértéséhez és gyakorlati alkalmazásához. Kitérnek azokra a tapasztalatokra és javaslatokra, amelyek segíthetik a megértést és egyszerűsíthetik az esetenként igen bonyolult eljárások felhasználását.
Az anyag terjedelme miatt korábban két külön kötetben megjelent: 1. Általános eljárások és 2. Speciális eljárások. A könyvek népszerűvé váltak a gyakorló mérnökök, valamint tananyagot kiegészítő segédanyagként az egyetemi hallgatók körében. A két kötet a közelmúltban már beszerezhetetlen lett, ezért most egybefűzve kerülnek új kiadásra. Ebben az anyagban a szerzők átvezették az időközben kibocsátott szabvány-módosításokat, valamint a megjelent magyar Nemzeti Mellékletek előírásait és útmutatásait is.

A kötet megrendelhető már itt (regisztráció után):
http://tervlap.hu/szakkiadvany_elofizetes

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások