színkép | 2014.11.27
Az Europan nemzetközi bizottsága meghosszabbított jelentkezési határidővel, kihasználatlan városi területek újrahasznosítására helyszíneket és területgazdákat keres!

Az Europan nemzetközi bizottsága meghosszabította a pályázat beadási határidejét 2014. december 10-ig!

A MUT, az Europan Magyarország titkársága pályázatot hirdetett az Europan 13 területkiválasztási fordulójában önkormányzatok és más területgazdák számára!

Az Europan 13 szervezői kizárólagos magyarországi partnerükön keresztül 2014. december 10-ig várják területgazdák jelentkezését, hogy részt vegyenek az immár 20 éve sikeres pályázati rendszerben, ezúttal az „alkalmazkodóképes város” tematika mentén. A fiatal építészeket motiváló és a nehezen megoldható várostervezési kérdésekre válaszokat kereső verseny első eleme a pályaműveknek értelmet adó helyszínek kiválasztása.

A szervezők olyan területgazdák – elsődlegesen önkormányzatok és más, intézményi és magáningatlantulajdonosok, vagyonkezelők vagy ingatlanfejlesztők – jelentkezésére számítanak, akiknek a birtokában, kezelésében olyan nehezen hasznosítható terület van, amelyeknek hosszabb távon fenntartható értéknöveléséről, hasznosításáról gondoskodni kívánnak, de a szokásos megoldásokkal eddig nem jutottak eredményre. Ilyen területek lehetnek például az elavult, kihasználatlan ipari vagy közlekedési területek, rendezésre váró parkok, elhanyagolt lakóövezetek, egykori fegyveres testületek elhagyott területei.

 

A pályázati program hazai szervezője, az Europan Magyarország titkársága:

 

Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft.
Postacím: 1094 Budapest, Liliom utca 48.
Telefon: +36 1 215 5794
Email: mut@mut.hu

Kapcsolattartó:
Szabó Árpád DLA, nemzeti coordinator
Telefon: +36 30 274 4963
Email: arpad.szabo@mut.hu

 

A pályázati felhívás és mellékletei letölthetők a www.europan-hungary.hu címről!

További információ: www.mut.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások