hír pályázat Magyarország Budapest pavilon

Budapest Box: Pályázat a Budapesti Karácsonyi Vásár pavilonjaira


sebesp | 2014. november 30.
     
Építészeti dizájnpályázatot írnak ki Budapest Box címmel a Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásár pavilonjainak megtervezésére.

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta szerdán a Városépítészeti Főosztály által benyújtott indítványt, amelyben kezdeményezik a vásár új építészeti dizájnpavilonjainak pályázaton történő kiválasztását. Az indoklás szerint a vásár kiemelt jelentőségű esemény a főváros életében, azonban modernizálásához egy olyan új koncepcióra van szükség, amely alapján megvalósítható "a vásár általános színvonalának további emelése, a minőségi városképi megjelenés és egyedi arculat megteremtése, a gasztronómiai szolgáltatások és kulturális programok minőségi színvonalának megőrzése".

A pályázatra benyújtott pavilonterveknek alkalmasnak kell lenniük a Vörösmarty téri karácsonyi vásár kiszolgálására, valamint elvárás, hogy a tér további, jelentősebb rendezvényeire is (mint a Tavaszi Fesztivál vagy az Ünnepi Könyvhét) adaptálhatók legyenek.

"A pályázat célja, hogy olyan karakteres arculatú, sokféleképpen használható városi paviloninstallációra tegyen javaslatot, amely egységesíti a rendezvényeket és emeli a látványuk színvonalát" – olvasható a javaslatban.A kiírás összköltsége 10 millió forint, amelyből a pályázatok díjazására 7 millió forint fordítható. A forrást a Városépítési Főosztály költségvetéséből finanszírozzák.

A Vörösmarty téri program európai viszonylatban az öt leglátogatottabb karácsonyi vásár között szerepel, látogatószáma 300-400 ezer fő között mozog évente. A vásár színvonalának fejlesztésével a főosztály célja, hogy a Karácsonyi Vásár európai viszonylatban az első három legismertebb esemény közé kerüljön, ezzel is erősítve Budapest turisztikai célpont pozícióját.

Szerkesztőségünk úgy értesült, hogy december közepére várható, hogy a kiírás elérhető lesz.

Forrás: MTI, Városépítészeti Főosztály

A szerző legújabb cikkei:
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
A melankolikus építész és a bánatos rabbi háza
Megtaláltuk új Nemzeti Galéria testvérét, azt is a SANAA tervezte
Elhunyt Tokár György
A börtön világa építészeti motívumok segítségével
Bazi kis texasi lagzi egy ékszerdobozban
Hallott már a fémfáról?
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben + videó
Muku Óvoda, egysejtűek halmaza
A Millennium Házaként újul meg a Városliget egyik legszebb épülete + videó
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégia
Az egykori királyi külügyminisztériumot is visszaépítik a VárbanKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (6 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások