hír épületek tervek cikk videók, animációk

Ahogy a drónok látják

Épül az Apple űrhajóbázis


sebesp | 2014.12.07
Több mint három évvel ezelőtti bejelentése óta lankadatlan érdeklődés övezi az Apple új kampuszának építkezését. A drónok által készített további részletek is napvilágra kerültek.

A Foster+Partners tervei alapján Cupertinoban épülő főhadiszállás kivitelezése javában folyik, de egyes részletekről csak az utóbbi hónapokban érkezetek hírek. Megtudtuk többek között, hogy az új termékek bemutatását szolgáló 1000 férőhelyes előadóterem a föld alá kényszerül, bejárata a főépületéhez hasonlóan henger alakú lesz, és részletei a világszerte épülő Apple Store-ok tisztán üvegből kialakított megoldásait követik majd. Az előadóhelyre 160 millió dollárt költenek.

A 13 ezer alkalmazott kényelmét szolgálja majd a 74 millió dolláros rekreációs központ, mely üvegdobozra ültetett vékony, lebegő tetejével, kőfalaival szintén egyes Apple üzletek design-világát folytatja.

A tervek szerint 2016-ban fejeződik be az építkezés, de egy napokban megjelent drónvideón már határozottan kirajzolódik az épületet karakteres gyűrű alakja.

Videó

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások