hír pályázat tervek Magyar Zene Háza 1.díjas látványtervei

Az első díjas Magyar Zene Háza látványtervei


Java | 2015.01.05
A Liget projekt nyertes pályázatai közül a Magyar Zene Háza a japán Sou Fujimoto tervei alapján épülhet meg. A pályamű a zsűri indoklása szerint optimális választ adott a Városliget hatalmas zöld felületeire, maximálisan tisztelve az ökológiai építészet vezérelveit! Mi a helyzet a funkcióval? Vajon mit várunk el ettől az épülettől?

A zsűri, valamint a munkáját segítő 36 szakértő együtt összességében öt szempont alapján értékelt: a tervekre jellemző technológiai és funkcionális elképzeléseket (a várható látogatói élményt és múzeumtechnológiai megoldásokat), a tervezett épület fenntarthatóságát (energiahatékonyság, ökológia), a környezettel kapcsolatos párbeszédet – többek között a városképi beágyazottságot, a Városligettel való kapcsolatot) és az épület megközelíthetőségét, továbbá a megvalósítás költségeit. Kiemelt szempont volt, hogy a tervekben szereplő épületek minél jobban kiemeljék a park zöldfelületét.
A Magyar Zene Háza Budapest legújabb zenei centruma lesz, a zene világának interaktív élményközpontja. Az elvárásoknak megfelelően átfogó, érzékletes képet ad a világhírű magyar zenekultúra történetéről, és egyben megtapasztalhatóvá teszi a hangok érzékelésének fiziológiáját, s a zene születését. A Magyar Zene Háza külső és belső vizuális megjelenése – az intézmény funkciójára reflektálva – metaforikus értelemben is 21. századi módon „épületté vált zene.”

Forrás:www.impressmagazin.hu
www.competitionline.com
www.ligetprojekt.hu

Cikkünk a pályázat végeredményéről

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások