Katona Vilmos | 2015.01.07
Az Örökség a jövőnek - jövő az örökségnek műemlékvédelmi konferenciasorozat 2013. november 14-én vette kezdetét a keresztúri Podmaniczky-kastélyban. A sorozat több vidéki helyszínen és vándorkiállításon szerzett hírnevet, és érkezett el balatonfüredi záróakkordjához tavaly szeptemberben. Az előadások most online képzés formájában is hozzáférhetők.

A zárókonferencián kivételes szaktekintélyek járultak hozzá a program sikeréhez és tapasztalataihoz. A négy tematikus csoport előadói között „politika és kulturális örökség” témában Pottyondy Péter, a szervezést támogató Nemzeti Kulturális Alap kollégiumvezetője, Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, valamint Gustavo Araoz ICOMOS-elnök is az előadók sorát bővítette. Az ICOMOS Akadémia elnöke, Boguslaw Szmygin „Elmélet és gyakorlat a védelem szolgálatában” címmel tartott megvilágosító előadást. A hazai professzorok között üdvözölhettük Meggyesi Tamást és Winkler Gábort, míg az örökségről a konferencia egyik díszvendége, Márfi Gyula veszprémi érsek beszélt.

Az elhangzott előadások könyvtára digitális prezentációkkal és szinkronizált hanganyaggal itt található.  A zárókonferencia tartalmából összefoglaló kamarai kreditpontos online oktatási anyag készült. A képzésre itt lehet jelentkezni!

Az Örökség a jövőnek - jövő az örökségnek teljes konferenciasorozat összefoglaló írott tanulságát megtalálja ingyenesen a Digitalstandon.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások