pályázat rendezvény kiállítás építész tervező Budapest előadás építőmérnök kivitelezés kiállítás Spanyolország tanár zsalu tűzvédelem környezetbarát energiahatékony műemlékvédelem felújítás rehabilitáció

Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2015. március 11.

Neves előadó és kiállító cégek, tanárok és építész irodák előadásai egy egész napos program keretében. Nem csak hallgatóknak!


opauszkililla | 2015. február 24.
     
A rendezvény célja az Ybl Miklós Építéstudományi Kar szellemi, kulturális és tudományos élete színvonalának emelése, valamint az építéstudományok iránt érdeklődők számára betekintést nyújt a szakma rejtelmeibe.

Népszerűsíteni szeretnénk a környezettudatos szemléletet, ez által növelve az új technológiák társadalmi elfogadottságát. Kollégáimmal bízunk benne, hogy Helyi Bizottságunk eddig megszerzett tapasztalatait kamatoztatva ismét színvonalas rendezvényt tud nyújtani, melyen biztosítani tudjuk az előadók és látogatók számára az eredményes részvételt.

Az eseményt 09:30-kor a kar dékánja, Dr. Markó Balázs DLA nyitja meg. Ezek után a cégek által kidolgozott 35 perces előadások kezdődnek három teremben, párhuzamosan. A legtöbben kiállítóként is prezentálnak majd nekünk kiadványaikkal és termékeikkel egyaránt. Ezen kívül különböző játékos építő versenyeket is szervezünk, melyen a hallgatók összemérhetik ügyességüket, kreativitásukat és - nem utolsó sorban - szakmai tudásukat. A rendezvényen megjelenik a Sporaarchitects is, amely a Gellért és Fővám téri metrómegállóval idén az ArchDaily Év háza versenyenének legtöbb közönségszavazatát nyerte középület kategóriában. [Korábbi cikkünket erről lásd itt - A szerk.] Ezen kívül Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karáról több neves tanár is bemutatja munkásságát, szakmai tudását a diákoknak.

A rendezvény szervezője az IAESTE Hungary Ybl Miklós Építéstudományi Kar Ybl Miklós Helyi Bizottsága. Az IAESTE a világ több mint 80 tagországában működő nemzetközi diákszervezet, mely 6 helyi bizottságával az ország 4 műszaki felsőoktatási intézményében képviselteti magát. Az Egyesület célja, hogy tevékenységével segítse a hazai műszaki felsőoktatás hallgatóinak gyakorlati oktatását, valamint hogy szakmai tevékenységein keresztül megkönnyítse a pályakezdő mérnökök elhelyezkedését (Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program, Belső Képzési Program, Szakmai Képzési Program, Szakmai Napok, Állásbörze, Mérnökfutam). A hallgatók által önkéntesen működtetett közhasznú non-profit szervezetként célunk, hogy áthidaljuk a hallgatók és a cégek közötti szakadékot, és a nemzetközi együttműködés keretein belül segítsük gyakorlati oktatásukat, képzésüket.

Ha csak pár órád van, akkor is gyere el, hiszen késő délutánig nyitva vagyunk és fogadjuk látogatóinkat!

Helyszín:
1146 Budapest, Thököly út 74. SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar, A épület
Időpont: 2015. március 11. 09:30- 17:00.

Elérhetőség:
opauszki.marta@iaeste.hu
opauszki.lilla@iaeste.hu

Oldalainkon még több információt találsz:
www.szakmainap.hu
www.facebook.com/yblszakmainap
www.facebook.com/iaesteybl

A szerző legújabb cikkei:
Ilyen pavilonok lesznek a 2020-as Dubaji világkiállításon
Mesebeli formavilágú színes házak: a siker mércéi
Bauhaus lakókocsival a világ körül
Légies vietnámi teaház
Egy 13. századi templom újjáélesztése
Elkészült a világ legnagyobb 3D nyomtatott betonhídja
1 euróért vennél házat Olaszországban?
Ahol az ember első művészeti alkotásai születtek
Kint vagy bent?
Sörfőzdéből kulturális központ
Ybl Szakmai Nap és Konferencia
Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2014. március 11.Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások