hír épületek A világ legszebb épületei Fecskefészek kastély Ukrajna

Az krími Fecskefészek kastély a világ legszebb épületei között


Java | 2015.03.18
A Fekete tengerre néző kastély a tengerszinttől 40 méter magasan a Jaltához közeli Auróra sziklaszirten ül büszke magányában. Népszerűségét páratlan fekvésének, neogótikus bástyáinak és csipkézett párkányú várfalainak köszönheti. Szerepel a világ legszebb épületeinek listáján is.

A Fecskefészek kastély (Swallow’s Nest) elődje egy szerényebb faépület volt, amit egy orosz tábornok építettett szerelmi fészeknek 1895 körül. Az épület jelenlegi formáját egy német olajmágnásnak, Von Steingel bárónak köszönheti, aki a kastélyt 1911 és 1912 között neogótikus stílusban átépíttette. A báró arról vált híressé, hogy a világon elsőként exportált olajat Bakuból Európába. A tervezést Leonyid Sherwood orosz építészre bízta, aki számára mintaadó a híres neuschwansteini kastély lehetett Németországban.

A báró találóan nevezte el az épületet Fecskefészek kastélynak. Az épület 1927-ben túlélt egy erős földrengést, amit csodák-csodájára sértetlenül megúszott, de a sziklán keletkezett repedések miatt biztonsági okokból 40 évig zárva tartották a nagyközönség előtt. A kastélyt 1968-ban kompletten felújították és azóta csodájára járnak a világ minden pontjáról idelátogató turisták.

Az ukrajnai Fecskefészek kastély a világ legszebb épületeinek listáján is megtalálható.

Forrás:www.hvg.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások