díj Architizer A+ Awards 2015

Ismét magyarok a legmenőbb építészeti díj (Architizer A+ Awards) esélyes jelöltjei


Java | 2015. március 24.
     
Több mint 90 kategóriában választják ki az Architizer A+ Popular Choice Awards jelöltjeit. Az elmúlt évben a 4-es metró két állomása győzött "busz és gyorsvasúti megállók" kategóriában. Idén is találunk magyar indulókat a mezőnyben . A sokszínű projektek között könnyű ráismerni a hazai jelöltekre.

Az alábbiakban különleges épületeket válogattunk össze a jelöltek közül. A sokszínűség jegyében találunk itt hegyvidéki luxuslakásokat, sokemeletes irodaházakat, futurisztikus óvodát és egy gyaloghidat is.

Magyarok
Az egyik magyar indulót az "építészet és tanulás" kategóriában találjuk. A Hello Wood (az elmúlt évi, Hősök terén felállított Budapest-felirat gazdája) a Hello Wood International Architecture Camppel érdemelte ki a nemzetközi szakmédia figyelmét. A cég 2010-ben indított népszerű művészeti tábort építészhallgatóknak, amely 20 egyetem és 30 ország részvételével zajló nemzetközi projektté, valóságos mozgalommá nőtte ki magát. A világ különböző részeiről érkező 150 egyetemistát idén csoportokba osztják. Minden csoport kap 3-4 köbméter fát alapanyag gyanánt. A fából készülő installációkat több helyen, például a fővárosi Sziget Fesztiválon is kiállítják.

A másik magyar induló "bárok és klubok" kategóriában száll versenybe. A Kazinczy utca és a Gozsdu udvar közelében, Pest szívében elhelyezkedő Kocka bár a Minusplus | Custom Made Architecture munkája. A szórakozóhely egy százéves épület újragondolásával és s átépítésével jött létre. Mivel a lepusztult épület eredeti szerkezetéből csak az oldalfalakat lehetett megőrizni, az építészek gyakorlatilag szabadkezet kaptak a térbelső kialakításában.

Forrás: awards.architizer.com 

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékházKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 21 (12 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások