sebesp | 2015.03.27
Az amerikai Morphosis nagyvonalú minimalizmussal egy üvegfelületekkel borított, a hegyeket visszatükröző 382 méter magas hotel karcsú négyzetes hasábját tenné le a svájci hegycsúcsok közé.

Morphosis egy vitatott kimenetelű tervpályázat után kapott megbízást a hotel tervezésére a 7132 nevű vállalkozástól. A tervek szerint 2019-re elkészülő épület annak a valsi üdülőtelepnek részeként valósulhat meg, melyben Peter Zumtor nevével fémjelzett világszerte ismert termálfürdő is helyet kapott.

Az 53 ezer négyzetméter alapterületű épületben a 107 vendégszobán kívül wellness részleget, báltermet, könyvtárat, éttermet, kávéházat, kilátó-kávézót és galériát továbbá úszómedencét és fitnesz termet is magába foglal majd.

"A torony tükröző felülete és karcsú alakja álcázva jelenik meg a tájban, elvonatkoztat és újraértelmezi a völgyet és az eget. Szintenként elhelyezett egyetlen szoba kis szintenkénti alapterülettel párosulva különleges panorámát ígér." – mondják az építészek.

Az új hotel és fogadóépület együttesét három tömeg határozza meg. Egy lepény, mely összeköttetést teremt a meglévő épületekkel, egy konzolos tömeg, mely a szélesebb közönség számára is megnyitott funkciókat tartalmazza, és a torony a hotelszobákkal és a felső szinti vendéglátó helyekkel.

"Amennyire csak lehetséges a hotel egy minimalista lépés, mely újragondolja a helyszínt és a táj megtört, visszatükrözött képét kínálja a szemlélőnek." – mondja a Pritzker-díjas Thom Mayne a 7132 Tower-t tervező Morphosis építésziroda vezetője.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások